Како Бореновић гледа на раскол у ПДП-у

ГС
Како Бореновић гледа на раскол у ПДП-у

Док ПДП потресају сукоби највиших страначких функционера, Драшка Станивуковића са једне а Игора Црнадка и Милка Грмуше са друге стране, лидер партије Бранислав Бореновић тихује.

На питање Српскаинфо да прокоментарише поменути сукоб, који је увелико ушао и у јавни простор, Бореновић је избјегао одговор.

Поручио је да је „у току процес припрема за локалне изборе што подразумјева и предлагање кандидата за градо/начелнике и одборнике у цијелој Републици Српској“.

– При чему наша база и локалне организације ПДП имају изузетно важну улогу. Све иде својим током, неком очекиваном динамиком и нема потребе ни за каквим јавним полемикама – рекао је Бореновић за Српскаинфо.

Он је додао да је процес предлагања кандидата од стране „базе ПДП у току, од свих структура – мјесних, општинских, градских до потврђивања у Предсједништву и Главном одбору.

– Све иде неком уобичајеном предизборном динамиком за ове изборе који би се требали расписати у мају, надам се по новим изборним правилима. Наравно, формално потврђивање свих наших кандидатских листа је пред нама, у мјесецима који долазе, у складу са изборним роковима – истакао је Бореновић, избјегавши на тај начин да се јавно изјасни шта мисли о очитом расколу унутар ПДП Бањалука.

Повезане вијести:

Шта се "ломи" у ПДП-у: Странка пред новим цијепањем

Црнадак о Станивуковићевој кандидатури: Е, па не може!

Тривић: Станивуковић нема подршку ни властите партије

Станивуковић критике партијских колега назвао "кокодакањем"

Грмуша: Град Бањалука мора бити боље вођен

Станивуковић најавио нову кандидатуру за градоначелника, Црнадак и Грмуша га демантовали

Станивуковић: Добио сам подршку за обнову мандата

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана