Иванић: ПДП показала највећу стабилност

Срна
Иванић: ПДП показала највећу стабилност

Бањалука - Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић изразио је увјерење да ће ПДП остварити један од најбољих резултата на предстојећим локалним изборима, јер је показала највећу стабилност.

Иванић је нагласио да је ова партија остварила своје циљеве, те забиљежила оданост својих чланова, за разлику од других партија.


"Поносан сам што код нас није било 'прелетача', те смо партија која је увијек обезбјеђивала стабилност и смиреност, која је грађанима потребна", рекао је Иванић Срни прије почетка предизборне трибине ПДП-а у Верићима код Бањалуке.

Носилац одборничке листе ПДП-а у Бањалуци Зоран Талић рекао је да је ова странка у изборним плановима акценат ставила на развој села, а да су главни циљеви побољшање водоснабдијевања сеоских подручја, те да се пољопривредним произвођачима омогући мјесто гдје ће пласирати своје производе.

Он је истакао да је један од циљева у плану развоја Бањалуке да се у овом граду формира и пет "млијекомата", на којим би сви који производе млијеко на сеоском подручју имали директан пласман млијека, које би се откупљивало за 80, умјесто досадашњих 30 фенинга.

"Тако би се готов сеоски производ грађанима приближио и продавао за једну КМ, док би 20 фенинга имао Центар за развој и унапређење села, као директну добит, јер би био носилац свих тих активности", навео је Талић.

Кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драган Чавић рекао је Срни да ће ако добије повјерење грађана на предстојећим изборима промијенити досадашњи однос градске власти према сеоским подручјима, те да би већ слиједеће године из градског буџета издвојио пет одсто, односно шест милиона КМ на годишњем нивоу за подршку запошљавању.

Он је истакао да ће пољопривредним произвођачима дати подршку у пројектима за развој газдинства, набавком стоке, хране, али и мјеста за пласирање производа.

"Вратићемо рејонске пијаце, на којима производе неће моћи продавати накупци, него само произвођачи са свог домаћинства", додао је Чавић.

Предизборној трибини ПДП-а у Верићима присуствовао је и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана