Инцко поздравио формирање Савјета министара БиХ и Владе ФБиХ

Срна
Инцко поздравио формирање Савјета министара БиХ и Владе ФБиХ

Сарајево - Високи представник у БиХ Валентин Инцко поздравио је договор политичких странака о формирању Савјета министара БиХ и Владе Федерације БиХ, истичући да потреба грађана за бољим животом мора бити стављена испред интереса политичких странака и политичара.

Изразивши жаљење што је више од пет мјесеци изгубљено на разговоре о подјели позиција, високи представник је нагласио да сада није вријеме за самодопадност, него за озбиљан посао, саопштено је из OHR-а.

"Грађани очекују од влада да надокнаде изгубљено вријеме и почну рјешавати озбиљне изазове са којима се земља и њени грађани суочавају, посебно у области запошљавања, владавине права, борбе против корупције и напретка на путу евроатлантских интеграција", истакао је Инцко.

Према његовим ријечима, сада када су коалициони партнери договорили расподјелу посла, крајње је вријеме да се почне са стварним радом, а то је служење грађанима.

"Уколико су политичке странке биле искрене у обећањима датим грађанима, досадашњи начин вођења политике у БиХ мора се радикално промијенити. Потреба грађана за бољим животом у свим сферама мора напокон бити стављена испред интереса политичких странака и политичара", поручио је Инцко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана