Додик: Биће обезбијеђено финансирање избора

Срна
Foto: Срна

ЛАКТАШИ- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да ће бити обезбијеђено финансирање општих избора у БиХ.

"Понудио сам да Република Српска и ФБиХ плате свој дио и не знам у чему је проблем. Могу бити дате и позајмице и када БиХ буде имала усвојен буџет вратиће 12 милиона КМ потребних за финансирање избора", појаснио је Додик.

Он је поновио да БиХ није нормална земља и да се не смије имати илузија да ће рјешавањем наведеног питања сви проблеми бити отклоњени.

"Интервенционизам странаца је неприхватљив и улази у све поре одлучивања. Шта имају амбасаде с тим шта је Савјет министара усвојио. Ко су они да се реферишу о томе", упитао је Додик.

Он је подсјетио да је министар иностраних послова Велике Британије Елизабет Трас навела да они долазе у БиХ и остаће дуго, те је упитао ко их је звао.

"Као залажу се за неку БиХ. За коју БиХ се залажу, за ону која ће бити понижена и потлачена. Срби нису за тако нешто јер су увијек стајали пред највећим империјама и нисмо поданици као муслимани", рекао је Додик новинарима у Маховљанима.

Добра вијест да се руски конзулат отвара у Бањалуци

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је  да ће у Бањалуци бити отворен руски конзулат и оцијенио да је то добра вијест.

Коментаришући најављено отварање конзулата у Бањалуци, Додик је рекао да ће тај конзулат бити отворен у складу са споразумом којег су направили Министарство иностраних послова у Савјету министара, Предсједништво БиХ одобрило, а руска Влада је за то издвојила средства.

"Драго ми је да поред британског и америчког конзулата, које смо видјели у Бањалуци, сада постоји и руски и то је добра вијест", рекао је Додик новинарима у Бањалуци. 

Додик: Републици Српској потребно да бира стабилност, сигурност и извјесност

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је Републици Српској потребно да бира стабилност, сигурност и извјесност и одбаци политику која нуди само мржњу према њему /Додику/ без реалних рјешења.
Додик је навео да је Европа ријешила своје вјековне сукобе тако што је мржњу замијенила трговином, а ратове развојем, док су сви народи очували свој идентитет.

"Таква Европа је наш партнер за стабилност, сигурност, развој и напредак. Вријеме великих глобалних потреса и промјена, рата и мржње обавезује нас да с нашим партнерима то превазилазимо. Републици Српској зато треба да бира стабилност, сигурност и извјесност и одбаци политику која нуди само мржњу према мени без реалних рјешења. Јача Српска! И јачаће!", написао је Додик на "Твитеру".  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана