Dodik: Biće obezbijeđeno finansiranje izbora

Srna
Foto: Srna

LAKTAŠI- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će biti obezbijeđeno finansiranje opštih izbora u BiH.

"Ponudio sam da Republika Srpska i FBiH plate svoj dio i ne znam u čemu je problem. Mogu biti date i pozajmice i kada BiH bude imala usvojen budžet vratiće 12 miliona KM potrebnih za finansiranje izbora", pojasnio je Dodik.

On je ponovio da BiH nije normalna zemlja i da se ne smije imati iluzija da će rješavanjem navedenog pitanja svi problemi biti otklonjeni.

"Intervencionizam stranaca je neprihvatljiv i ulazi u sve pore odlučivanja. Šta imaju ambasade s tim šta je Savjet ministara usvojio. Ko su oni da se referišu o tome", upitao je Dodik.

On je podsjetio da je ministar inostranih poslova Velike Britanije Elizabet Tras navela da oni dolaze u BiH i ostaće dugo, te je upitao ko ih je zvao.

"Kao zalažu se za neku BiH. Za koju BiH se zalažu, za onu koja će biti ponižena i potlačena. Srbi nisu za tako nešto jer su uvijek stajali pred najvećim imperijama i nismo podanici kao muslimani", rekao je Dodik novinarima u Mahovljanima.

Dobra vijest da se ruski konzulat otvara u Banjaluci

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je  da će u Banjaluci biti otvoren ruski konzulat i ocijenio da je to dobra vijest.

Komentarišući najavljeno otvaranje konzulata u Banjaluci, Dodik je rekao da će taj konzulat biti otvoren u skladu sa sporazumom kojeg su napravili Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara, Predsjedništvo BiH odobrilo, a ruska Vlada je za to izdvojila sredstva.

"Drago mi je da pored britanskog i američkog konzulata, koje smo vidjeli u Banjaluci, sada postoji i ruski i to je dobra vijest", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. 

Dodik: Republici Srpskoj potrebno da bira stabilnost, sigurnost i izvjesnost

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Republici Srpskoj potrebno da bira stabilnost, sigurnost i izvjesnost i odbaci politiku koja nudi samo mržnju prema njemu /Dodiku/ bez realnih rješenja.
Dodik je naveo da je Evropa riješila svoje vjekovne sukobe tako što je mržnju zamijenila trgovinom, a ratove razvojem, dok su svi narodi očuvali svoj identitet.

"Takva Evropa je naš partner za stabilnost, sigurnost, razvoj i napredak. Vrijeme velikih globalnih potresa i promjena, rata i mržnje obavezuje nas da s našim partnerima to prevazilazimo. Republici Srpskoj zato treba da bira stabilnost, sigurnost i izvjesnost i odbaci politiku koja nudi samo mržnju prema meni bez realnih rješenja. Jača Srpska! I jačaće!", napisao je Dodik na "Tviteru".  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana