Ђокић: СП за 30 година дала немјерљив допринос расту и развоју Српске

ГС
Ђокић: СП за 30 година дала немјерљив допринос расту и развоју Српске

ДЕРВЕНТА – Социјалистичка партија (СП) је за 30 година постојања оправдала своју друштвену улогу и дала немјерљив допринос укупном расту и развоју Републике Српске, рекао је предсједник СП-а Петар Ђокић.

Прецизирао је  да је се све то огледа у укупном друштвеном напретку, расту економије, јачању институција, у међународној афирмацији и јачању положаја Републике Српске.

Ђокић у Дервенти учествује на састанку са предсједницима и секретарима општинских и градских одбора СП-а, на којем разговарају о актуелним политичким кретањима, улози те партије и како да својим политичким дјеловањем помогну у наставку тренда раста и развоја Српске.

-Успјели смо политичким дјеловањем да се изборимо да Република Српска буде социјално праведна. Наша идеја је у основи борба за социјалну правду, али наравно да та борба не може престати и никада нећемо бити задовољни оним што смо до сада постигли, морамо увијек трагати за новим рјешењима и већим резултатима - рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, за 30 година постојања СП-а један од важнијих циљева је била и сарадња са матицом Србијом.

-СП је настала на платформи и програму Социјалистичке партије Србије. Ми смо једине двије партије које дјелују између двије републике, имају максималну везу и које не само да се ослањају једна на другу, већ живе заједнички политички живот, дјеле исте политичке вриједности - додао је Ђокић.

Он је навео да ће у Бањалуци 17. јуна бити одржана свечана академија на којој ће бити ријечи о 30 година политичког дјеловања СП-а, која је основана 2. јуна 1993. године, и ономе што ће радити у будућности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана