Đokić: SP za 30 godina dala nemjerljiv doprinos rastu i razvoju Srpske

GS
Đokić: SP za 30 godina dala nemjerljiv doprinos rastu i razvoju Srpske

DERVENTA – Socijalistička partija (SP) je za 30 godina postojanja opravdala svoju društvenu ulogu i dala nemjerljiv doprinos ukupnom rastu i razvoju Republike Srpske, rekao je predsjednik SP-a Petar Đokić.

Precizirao je  da je se sve to ogleda u ukupnom društvenom napretku, rastu ekonomije, jačanju institucija, u međunarodnoj afirmaciji i jačanju položaja Republike Srpske.

Đokić u Derventi učestvuje na sastanku sa predsjednicima i sekretarima opštinskih i gradskih odbora SP-a, na kojem razgovaraju o aktuelnim političkim kretanjima, ulozi te partije i kako da svojim političkim djelovanjem pomognu u nastavku trenda rasta i razvoja Srpske.

-Uspjeli smo političkim djelovanjem da se izborimo da Republika Srpska bude socijalno pravedna. Naša ideja je u osnovi borba za socijalnu pravdu, ali naravno da ta borba ne može prestati i nikada nećemo biti zadovoljni onim što smo do sada postigli, moramo uvijek tragati za novim rješenjima i većim rezultatima - rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, za 30 godina postojanja SP-a jedan od važnijih ciljeva je bila i saradnja sa maticom Srbijom.

-SP je nastala na platformi i programu Socijalističke partije Srbije. Mi smo jedine dvije partije koje djeluju između dvije republike, imaju maksimalnu vezu i koje ne samo da se oslanjaju jedna na drugu, već žive zajednički politički život, djele iste političke vrijednosti - dodao je Đokić.

On je naveo da će u Banjaluci 17. juna biti održana svečana akademija na kojoj će biti riječi o 30 godina političkog djelovanja SP-a, koja je osnovana 2. juna 1993. godine, i onome što će raditi u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana