Демос: Подршка кандидатима које предложи коалиција

Срна
Архива
Foto: Демос | Архива

БАЊАЛУКА- Демократски савез /ДЕМОС/ спремно улази у кампању за опште изборе у БиХ и подржаће кандидате за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ које предложе политичке партије са којима је ова странка у коалицији, речено је данас у Бањалуци након сједнице Главног одбора ДЕМОС-а.

Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић истакла је да је ова партија усвојила изборни програм и утврдила кандидатске листе за Народну скупштину Републике Српске и парламент БиХ.

"Изборни програм ДЕМОС-а је спроводив и реалан, јер имамо рјешења за све области. Циљ нам је шест посланичких мандата у Народној скупштини Републике Српске и манадат у паралменту БиХ, што је реално", рекла је Стевановићева новинарима.

Она је навела да су носиоци листа за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице један Сузана Гашић, Изборне јединице два Владимир Јанковић, Изборне јединице три Недељко Чубриловић, док ће се носилац листе Изборне јединице четири знати почетком наредне седмице.

"Носилац листе Изборне јединице пет је Слађан Јовић, шест Милан Дакић, седам Споменка Стевановић, осам Ацо Станишић и Изборне јединице девет Споменко Стојановић", навела је Стевановићева.

Када је ријеч о носиоцима листа за Представнички дом парламента БиХ, Стевановићева је рекла да су то Слободан Станаревић, Чедомир Стојановић и Александар Дошић.

Предсједик Политичког савјета ДЕМОС-а Миле Дмичић нагласио је да ова политичка партија конституише политички програм у контексту актуелног стања у Републици Српској и БиХ.

"Наш изборни мото при којем остајемо јесте Република Српска без дилеме. Потврђујемо да ДЕМОС има политички, морални и сваки други сензибилитет да помогне у напретку друштва и поштовању достојанства и права свих грађана", рекао је Дмичић.

Дмичић је напоменуо да ДЕМОС веома чврсто стоји у опредјељењу очувања изворних дејтонсих начела и статуса Републике Српске у оквиру БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана