Чампара најавио тужбу против Изетбеговића због клевете

Тањуг
Чампара најавио тужбу против Изетбеговића због клевете

САРАЈЕВО - Министар унутрашњих послова Федерације БиХ Аљоша Чампара оштро је коментарисао прозивке лидера СДА Бакира Изетбеговића на његов рачун и поручио му да ревизија пресуде против Србије није пропала због њега, већ, како је навео, "због тебе", те најавио да ће га тужити за клевету.

Изетбеговићу је, након синоћњег интервјуа на сарајевској Н1 тв, одговорио пословицом:

"Волео бих да сам неке људе упознао мало раније, неке касније, а неке никада".

Чампара поручује Изетбеговићу да би волео да га никада није упознао.

"Јер ко упозна сва твоја лица тај остане запрепашћен твојим трансформацијама, лицемјерством, лажима и преварама", написао је Чампара на свом Фејсбук профилу.

Написао је и да нису његов брат и он "двојац који прави проблем у друштву'', већ да се "тај штетни двојац зове другачије: "Бакир Изетбеговић и Себија Изетбеговић".

"Није због мене пропала ревизија пресуде против Србије. Пропала је због тебе, твојих лажи и неспособних савјетника које си лично окривио за срамни ударац који сте приредили Бошњацима", навео је Аљоша Чампара.

Он је оптужио, између осталог, Изетбеговића и његовог, како каже, "приватног обавештајца" и вишеструког фалсификатора диплома Османа Мехмедагића, да су пустили низ воду "часне борце Армије БиХ".

Мехмедагићев посао је, прецизира Чампара, био да прикупи информације и обавјести оне који се налазе на листама за хапшење да не путују у Србију.

"ТИ, и искључиво ТИ Бакире Изетбеговићу, си крив због блокаде у којој се налази Федерација БиХ", написао је, између осталог, Аљоша Чампара.

Аљоша Чампара истиче да је његов брат био поступајући тужилац у предмету против војника 10-тог диверзантског вода ВРС који су, како наводи," починили геноцид над недужним цивилима у Сребреници на локалитету Кравице".

"Њега ће историја упамтити као некога ко је добио ту правоснажну пресуду за геноцид са највећим казнама за извршиоце пред судом БИХ, а тебе ће упамтити као некога ко је прокоцкао и уништио ревизију пресуде за геноцид против Србије", написао је Чампара.

Он је посавјетовао Изетбеговића да се пробуди.

"Човјече, савјетујем ти да се пробудиш. Освјести се. Дођи себи. Изађи из канцеларије и сиђи са Пољина и поразговарај с искреним људима. Јеси ли свјестан да твоје политичко варање, лагање и претварање, не штети само теби него и цијелој држави", написао је Чампара, који је најавио тужбу против лидера СДА за клевету.

"Видимо се на суду", поручио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана