Бурсаћ: Oпозиција из Српске показала коме полаже рачуне

Срна
Бурсаћ: Oпозиција из Српске показала коме полаже рачуне

САРАЈЕВО - Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да је састанком са представницима странака опозиције из Федерације БиХ /ФБиХ/ такозване грађанске оријентације опозиција из Републике Српске, нажалост, још једном цјелокупној јавности показала чију политичку агенду слиједи и коме полаже рачуне.

Бурсаћева је рекла Срни да је опозиција из ФБиХ, која за себе тврди да је грађански оријентисана, отворено националистичка, а сви удружени са СДА су јединствени “пробосански блок” који се бори за унитарну и грађанску БиХ, супротно темељним принципима на којима БиХ почива.

Она је истакла да изјаве и идеје о неопходности измјена Изборног закона у такозваним “техничким аспектима” представљају само покушај скретања пажње и енергије са кључних проблема, како у изборном систему, тако и у земљи уопште.

“Нико од њих није никад поменуо проблеме у изборном процесу у мјестима гђе су побиједили њихови кандидати, али имају налог и потребу да проблематизују цјелокупан изборни процес зато што им изборна побједа уопште, а посебно за појединачне кандидате, представља и представљаће недосањани сан који маштају да ријеше којекаквим софтверима”, закључила је Бурсаћева.

Представници опозиције из Републике Српске и ФБиХ сматрају да је одржавање општих избора 2022. године неупитно и истичу да ће заједно инсистирати на, како кажу, транспарентним и поштеним изборима.

Данашњем састанку су присуствовали Мирко Шаровић /СДС/, Бранислав Бореновић /ПДП/ и Александар Главаш /ДНС/, Един Форто, Сабина Ћудић и Предраг Којовић /Наша странка/, Нермин Никшић и Денис Бећировић /СДП БиХ/ и Елмедин Конаковић /Народ и правда/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана