Bursać: Opozicija iz Srpske pokazala kome polaže račune

Srna
Bursać: Opozicija iz Srpske pokazala kome polaže račune

SARAJEVO - Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da je sastankom sa predstavnicima stranaka opozicije iz Federacije BiH /FBiH/ takozvane građanske orijentacije opozicija iz Republike Srpske, nažalost, još jednom cjelokupnoj javnosti pokazala čiju političku agendu slijedi i kome polaže račune.

Bursaćeva je rekla Srni da je opozicija iz FBiH, koja za sebe tvrdi da je građanski orijentisana, otvoreno nacionalistička, a svi udruženi sa SDA su jedinstveni “probosanski blok” koji se bori za unitarnu i građansku BiH, suprotno temeljnim principima na kojima BiH počiva.

Ona je istakla da izjave i ideje o neophodnosti izmjena Izbornog zakona u takozvanim “tehničkim aspektima” predstavljaju samo pokušaj skretanja pažnje i energije sa ključnih problema, kako u izbornom sistemu, tako i u zemlji uopšte.

“Niko od njih nije nikad pomenuo probleme u izbornom procesu u mjestima gđe su pobijedili njihovi kandidati, ali imaju nalog i potrebu da problematizuju cjelokupan izborni proces zato što im izborna pobjeda uopšte, a posebno za pojedinačne kandidate, predstavlja i predstavljaće nedosanjani san koji maštaju da riješe kojekakvim softverima”, zaključila je Bursaćeva.

Predstavnici opozicije iz Republike Srpske i FBiH smatraju da je održavanje opštih izbora 2022. godine neupitno i ističu da će zajedno insistirati na, kako kažu, transparentnim i poštenim izborima.

Današnjem sastanku su prisustvovali Mirko Šarović /SDS/, Branislav Borenović /PDP/ i Aleksandar Glavaš /DNS/, Edin Forto, Sabina Ćudić i Predrag Kojović /Naša stranka/, Nermin Nikšić i Denis Bećirović /SDP BiH/ i Elmedin Konaković /Narod i pravda/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana