Брчко релаксира мјере: Отварају се угоститељски објекти, а ученици се враћају у школе

ГС
Брчко релаксира мјере: Отварају се угоститељски објекти, а ученици се враћају у школе

Због благог побољшања епидемиолошке ситуације Кризни штаб Брчко дистрикта опредијелио се за ублажавање мјера. Од понедјељка се отварају угоститељски објекти, функционисаће јавни превоз, ученици се враћају у школе, али полицијски сат остаје на снази.

Штаб за заштиту и спашавање Брчко дистрикта данас је одржао сједницу на којој је донесена одлука да се постојеће мјере у циљу сузбијања ширења инфекције коронавирусом благо релаксирају.

Кризни штаб је констатовао да је тренутна епидемиолошка ситуација лоша, али да је благо побољшање, у виду мањег броја новозаражених и хоспитализираних, примјетно у протекле двије седмице, колико су на снази биле рестриктивне мјере које су подразумијевале забрану рада угоститељских објеката, школа, фитнес центара, теретана...

"С тим у вези, анализирајући ситуацију, Кризни штаб се одлучио да задржи одређене мјере, а неке су укинуте и измјене наредби на снагу ступају у понедјељак, 7. децембра ове године. Сходно томе, полицијски сат остаје и даље у периоду од 22 сата увечер до 5 сати ујутро. Настава у основним и средњим школама почиње у понедјељак, 7. децембра, с тим што је потребно извршити редукцију ђака, на начин да се већи разреди, који имају више од 15 ученика, подијеле на два дијела", казао је Акиф Пезеровић, шеф Одјељења за здравство Брчко дистрикта.

Од понедјељка, када ступа на снагу нова наредба, почеће и рад угоститељских објеката с ограниченим радним временом до 19 сати.

"Исто тако, све оне дјелатности које су наредбом биле суспендоване моћи ће радити до 19 сати и то се односи на спортске кладионце, коцкарнице, фитнес центре, теретане и школе спорта. Такође, јавни превоз ће се моћи обављати до 19 сати", прецизирао је Пезеровић, преноси портал ''Кликс''.

У Брчко дистрикту све остале мјере остају на снази, а вриједи казати да је у овом дијелу БиХ у протекла 24 сата инфекција коронавирусом потврђена код још 35 особа. Преминула је једна пацијентица старије животне доби, а тренутно је активно 1.005 случајева заразе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана