Боцан - Харченко: Нема сумње у укључивање Српске у Јужни ток

Срна
Боцан - Харченко: Нема сумње у укључивање Српске у Јужни ток

Бањалука - Руски амбасадор у БиХ Александар Боцан - Харченко изјавио је да нема никакве сумње у погледу укључивања Републике Српске у пројекат "Јужни ток".

"Свако разумије да је ово питање од виталног интереса за развој привреде и сваког човјека овдје", рекао је Боцан - Харченко новинарима у Бањалуци.

Руски дипломата је напоменуо да постоји стратегија и жеља Русије да цијела БиХ постане дио гасовода "Јужни ток".

"Ово је јако важно за цијелу БиХ, односно Републику Спску и Федерацију БиХ", закључио је Боцан - Харченко.

Поносан сам на награду

Руски амбасадор у БиХ Александар Боцан - Харченко рекао је да је поносан на награду "Кључ града" са повељом "Почасни грађанин града Бањалука", која му је вечерас уручена поводом Дана града.
"Ово је велика награда за мене у личном, али и у смислу односа Републике Српске и Руске федерације", изјавио је Боцан - Харченко вечерас новинарима, након свечане академије поводом Дана града Бањалука.

Руски амбасадор је истакао да се мора још много тога учинити за развој односа Бањалуке и Москве, као и Бањалуке и других градова и регија у Русији, како би Бањалука добила још значајније мјесто у оквиру укупних српско-руских односа.

"Бањалука је велики и водећи град у административном смислу у Српској, који на најбољи начин показује окренутост цијеле Републике Српске према будућности", закључио је руски амбасадор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана