БиХ профитирала из сукоба Србије и Хрватске: Игман уговорио посао вриједан милион КМ

Agencije
БиХ профитирала из сукоба Србије и Хрватске: Игман уговорио посао вриједан милион КМ

Сарајево - Министарство одбране Републике Хрватске одабрало је фабрику муниције Игман из Коњица за добављача одговарајуће муниције путем директне наруџбе, потврђено је Фени из Федералног министарства енергије, рударства и индустрије.

Наиме, почетком седмице регионални медији су јавили да је Игман испоручио око пет милиона бојевих и маневарских метака за јуришне и снајперске пушке Министарству одбране Хрватске, након проблема који су настали на тендеру на којем је најбољу понуду имала фабрика Први партизан из Ужица.

Из Федралног министарства енергије, рударства и индустрије наводе да се хрватска страна обратила Игману упитом којим су тражили могућност испоруке одговорајуће муниције у заданој количини и са дефинираним роковима испоруке, као и питање у вези са цијеном тражених производа.

Игман је позитивно одговорио на упит, након чега је њихов представник позван у Загреб ради дефинисања и потписивања уговора о производњи, испоруци, цијени и другим увјетима које такви уговори захтијевају.

"Уговор за тражену муницију потписан је у износу 1,2 милиона евра, а уговорени артикли су произведени, роба уредно испоручена, примљена и у цијелости плаћена",истичу из ресорног федералног министарства.

Фабрика муниције Игман своје производе извози у 40 земаља свијета, на свих пет континената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана