Ухапшено пет чланова бирачког одбора у Новом Граду

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР - Главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић издао је наредбу за хапшење пет особа због сумње у изборне преваре, односно доношења велике количине попуњених изборних листића, на бирачко мјесто, саопштило је Тужилаштво БиХ.

- У координацији са главним тужиоцем Окружног јаног тужилаштва  Приједор Младеном Митровићем издата је наредба МУП-у РС за лишење слободе пет осумњичених особа, које су идентификоване као повезане са незаконитостима у вези изборне процедуре, односно доношењем велике количине попуњених изборних листића, на бирачко мјесто-саопштило је Тужилаштво БиХ.

Додаје се да је с обзиром на чињеницу  да је међу изборним листићима било и гласачких листића за изборе на нивоу БиХ, као и ентитета, координисано су дјеловали Тужилаштво БиХ и ОЈТ Приједор.

- У заједничким активностима договорено је да ће особе које су лишене слободе у законском року бити предате Тужилаштву БиХ. У координацији са Централном изборном комисијом, бит ће договорене потребне активности како би се на наведеном биралишту релизовао законит изборни процес-наводи се у саопштењу.
Како сазнајемо ухапшено је свих пет чланова из бирачког одбора Хозићи у Новом Граду те су том приликом нашени и  одузети попуњени гласачки листићи, а одузети су и печати за овјеравање гласачких листова.

Главни тужилац ОЈТ Приједор Младен Митровић потврдио је "Гласу" да  пет особа ухапшено је због изборних неправилности, по наредби Окружног јавног тужилаштва у Приједору, а у сарадњи са Тужилаштвом БиХ.

- У сарадњи са Тужилаштвом БиХ заједно ћемо предузети све даље активности у вези са истрагом у овом предмету-рекао је Митровић.

Општинска изборна комисија Нови Град смијенила је бирачки одбор на бирачком мјесту Хозићи, гдје су утврђене неправилности односно означени гласачки листићи за све нивое власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана