Човић: Без ХНС-а нема власти у БиХ

Срна
Човић: Без ХНС-а нема власти у БиХ

МОСТАР- Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је вечерас да је кандидат за хрватског члана Предсједништва БиХ Борјана Кришто добила плебисцитарну подршку хрватског народа, те да у БиХ нема власти без странака ХНС-а, које ће предводити тај процес.

"Ми смо и даље у ситуацији да нисмо промијенили Изборни закон и да бројнији народ у Федерацији БиХ /ФБиХ/ може одвојити 200 или 300.000 гласова и бирати хрватског члана Предсједништва БиХ", рекао је Човић у изборном штабу ове странке.

Он сматра да су и овај пут јако погријешили, прије свега, због БиХ, њене будућности, дјеце и, уопште, због европског пута и рјешавања безброј проблема које БиХ има.

"Сигуран сам да ћемо, када саберемо све резултате, моћи врло јасно послати поруку коју ћу изрећи - без хрватског народа, без ХНС-а, неће се моћи водити политика у БиХ", рекао је Човић.

Човић је захвалио и Криштовој која је, како каже, имала храбрости и мудрости и искуства да представља хрватски народ, као и свима онима који су је подржали на том путу.

"Желимо поручити да је хрватски народ хомоген и да су ово вјероватно посљедњи избори у које ћемо ући, а да нисмо ријешили сва уставна питања када је ријеч о функционисању БиХ. БиХ има само један пут - евроатлантски. БиХ мора бити организована по мјери сва три конститутивна народа, а те народе морају представљати легитимни представници", напоменуо је Човић.

На питање како коментарише резултате Бакира Изетбеговића и Дениса Бећировића, рекао је да то треба да раде Изетбеговић и Бећировић.

"Хрватски народ је изабрао шта је хтио, бошњачки народ што изабере - ми ћемо уважавати. Исто тако и са представницима српским народом. Мислим да је политика коју води Изетбеговић давно поражена. Како ће то даље ићи, то они најбоље знају", навео је Човић.

Према подацима ЦИК-а на основу 54,73 одсто обрађених бирачких мјеста, кандидат Борјана Кришто из ХДЗ-а БиХ освојила 117.147 или 51,36 одсто, а Жељко Комшић из ДФ 110.928 или 48,64 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана