Опозиција предала захтјев ЦИК-у

Г.С.
Foto: klix.ba

САРАЈЕВО - Предсједници СДС-а Мирко Шаровић И ПДП-а Бранислав Бореновић, као и кандидат те странке за предсједника Републике Српске Јелена Тривић данас су у Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ предали захтјев за поновно бројање гласова за предсједника Српске.


Бореновић је рекао да су свјесни да је данашњи захтјев преурањен, али да ће и у наредним данима предавати допуњене захтјеве.

"Утврдили смо стотине неправилности", рекао је Бореновић новинарима и истакао да је "више од 65.000 гласова контаминирано", а 35.000 је неважећих.

Бореновић је нагласио да опозиционе странке неће одустати док се "не утврди истина и правда" и да ће, уколико буде потребе, тражити и понављање избора.

Тривићева је рекла да ово не раде због себе, већ због грађана, те је за најављени протест опозиције навела "да то није никаква обојена револуција".

Бореновић и Тривићева су рекли да ће поднијети тужбе против Новинске агенције Републике Српске, Радио-телевизије Републике Српске и Алтернативне телевизије који су објавили да кампању Тривићеве финансира Америка.

Шаровић, који је био кандидат за члана Предсједништва БиХ, је истакао да постоје основане сумње да се десила изборна крађа, а издвојивши Добој као примјер.

"Ово је једна од најважнијих прилика да се исправи неправда и да се обрачуна са овим системом. Мислим да се десетине грађана треба наћи на оптуженичким клупама. Биће и протеста и других активности, много је посла пред нама", рекао је Шаровић.

Он је истакао да је СДС поднио више кривичних пријава због сумње на крађу гласова на свим нивоима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана