Uhapšeno pet članova biračkog odbora u Novom Gradu

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

PRIJEDOR - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić izdao je naredbu za hapšenje pet osoba zbog sumnje u izborne prevare, odnosno donošenja velike količine popunjenih izbornih listića, na biračko mjesto, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

- U koordinaciji sa glavnim tužiocem Okružnog janog tužilaštva  Prijedor Mladenom Mitrovićem izdata je naredba MUP-u RS za lišenje slobode pet osumnjičenih osoba, koje su identifikovane kao povezane sa nezakonitostima u vezi izborne procedure, odnosno donošenjem velike količine popunjenih izbornih listića, na biračko mjesto-saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaje se da je s obzirom na činjenicu  da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou BiH, kao i entiteta, koordinisano su djelovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor.

- U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su lišene slobode u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu BiH. U koordinaciji sa Centralnom izbornom komisijom, bit će dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na navedenom biralištu relizovao zakonit izborni proces-navodi se u saopštenju.
Kako saznajemo uhapšeno je svih pet članova iz biračkog odbora Hozići u Novom Gradu te su tom prilikom našeni i  oduzeti popunjeni glasački listići, a oduzeti su i pečati za ovjeravanje glasačkih listova.

Glavni tužilac OJT Prijedor Mladen Mitrović potvrdio je "Glasu" da  pet osoba uhapšeno je zbog izbornih nepravilnosti, po naredbi Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, a u saradnji sa Tužilaštvom BiH.

- U saradnji sa Tužilaštvom BiH zajedno ćemo preduzeti sve dalje aktivnosti u vezi sa istragom u ovom predmetu-rekao je Mitrović.

Opštinska izborna komisija Novi Grad smijenila je birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti odnosno označeni glasački listići za sve nivoe vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana