Opozicija predala zahtjev CIK-u

G.S.
Foto: klix.ba

SARAJEVO - Predsjednici SDS-a Mirko Šarović I PDP-a Branislav Borenović, kao i kandidat te stranke za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić danas su u Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH predali zahtjev za ponovno brojanje glasova za predsjednika Srpske.


Borenović je rekao da su svjesni da je današnji zahtjev preuranjen, ali da će i u narednim danima predavati dopunjene zahtjeve.

"Utvrdili smo stotine nepravilnosti", rekao je Borenović novinarima i istakao da je "više od 65.000 glasova kontaminirano", a 35.000 je nevažećih.

Borenović je naglasio da opozicione stranke neće odustati dok se "ne utvrdi istina i pravda" i da će, ukoliko bude potrebe, tražiti i ponavljanje izbora.

Trivićeva je rekla da ovo ne rade zbog sebe, već zbog građana, te je za najavljeni protest opozicije navela "da to nije nikakva obojena revolucija".

Borenović i Trivićeva su rekli da će podnijeti tužbe protiv Novinske agencije Republike Srpske, Radio-televizije Republike Srpske i Alternativne televizije koji su objavili da kampanju Trivićeve finansira Amerika.

Šarović, koji je bio kandidat za člana Predsjedništva BiH, je istakao da postoje osnovane sumnje da se desila izborna krađa, a izdvojivši Doboj kao primjer.

"Ovo je jedna od najvažnijih prilika da se ispravi nepravda i da se obračuna sa ovim sistemom. Mislim da se desetine građana treba naći na optuženičkim klupama. Biće i protesta i drugih aktivnosti, mnogo je posla pred nama", rekao je Šarović.

On je istakao da je SDS podnio više krivičnih prijava zbog sumnje na krađu glasova na svim nivoima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana