СП, НДП, СНП: Увјерени у историјски резултат

ПР
СП, НДП, СНП: Увјерени у историјски резултат

БАЊАЛУКА - Коалиција Социјалистичке партије Петар Ђокић, Народног демократског покрета и Српског народног покрета у претходних мјесец дана одржала је у препуним салама предизборне скупове од Новог Града до Требиња.

- Нова снага и енергија видљиве су на сваком кораку, о чему свједочи чињеница да многи наши чланови и симпатизери нису могли да уђу у сале јер су нам готово све биле мале - рекао је предсједник Социјалистичке партије и носилац кандидатске листе за Народну скупштину Републике Српске у изборној јединици шест Петар Ђокић.

Ђокић је истакао да народ воли саборност, а социјалисти су то најбоље показали окупљајући коалицију са НДП-ом и СНП-ом и шаљући поруку да су мир, јединство и економски напредак вриједности које су приоритет ових партија.

- Поткозарје, Крајина, Посавина, Семберија, Подриње, сарајевско-романијска регија, Херцеговина. Све ове регије чине нашу Републику Српску јаком. Људи су свуда исти. Желе мир, стабилност, желе да живе од свог рада. То је одувијек политика социјалиста и изузетно ми је драго да народ то види и подржава - нагласио је Ђокић.

Једна од посљедњих предизборних трибина, која је окупила више од 1.000 људи, одржана је у Брчком, гдје су суграђани предсједника Петра Ђокића јасно показали да цијене и поштују његов труд и заслуге социјалиста за напредак овог града. Ђокић је истакао да је на његову иницијативу, али уз разумијевање и сарадњу коалиционих партнера омогућио дистрикту да више од 15 година добија електричну енергију из Републике Српске по најповољнијим цијенама.

- На тај начин Брчко дистрикту је донирано 30 милиона марака и то је највећа донација становницима дистрикта - рекао је Ђокић и додао да је поносан на ту врсту политике која је промовисала одговорност и солидарност.

Циљеви Социјалистичке партије су јасни, на првом мјесту су мир и јединство, као претпоставка за јачање економије и социјалне улоге Републике Српске. Предсједник Ђокић је истакао да је само у Херцеговини до сада уговорена изградња нових енергетских објеката у вриједности од 2,2 милијарде КМ, који ће промијенити живот грађанима, не само у овој регији, већ у цијелој Српској и БиХ.

- Српска је спремна за нове инвестиције, енергетика је само једна област на којој се може и мора базирати развој и у којој наша “Електропривреда” треба да буде главни ослонац - рекао је Ђокић истичући да су грађани препознали одговорну улогу и предан рад социјалиста на свим позицијама и да то награђују својим присуством на предизборним скуповима.

Предизборна кампања је по правилу период препун активности за сваку политичку партију.

- Ми као партија смо се консолидовали још у децембру прошле године, када је одржан велики, девети Конгрес Социјалистичке партије. Већ тада смо видјели да имамо велику подршку и да су одбори широм Републике Српске спремни и вољни да имплементријају нашу програмску платформу. Ових претходних 30 дана кампање нас је увјерило да смо били у праву - каже извршни секретар СП-а Никола Вукчевић.

Социјалисти су предизборну кампању почели у Бијељини. Тамошњи Градски одбор партије показао је велику снагу, грађани су масовно дали подршку идејама и политикама за које се Социјалистичка партија у Републици Српској залаже скоро три деценије.

Услиједиле су трибине на којима су представљени кандидати у свих девет изборних јединица за посланике у Народној скупштини Републике Српске, као и посланички кандидати за Представнички дом Парламента БиХ у три изборне јединице. Потпредсједник Социјалистичке партије и носилац кандидатске листе коалиције СП-НДП-СНП за Представнички дом парламента БиХ у изборној јединици један Давор Стрика каже да је Социјалистичка партија у претходне двије године направила велики заокрет, подмладила чланство и амбициозно ушла у предизборне активности.

- У претходном периоду приступила су нам четири посланика у Народној скупштини, који су нашу идеју и платформу препознали као добру базу за наставак политичког дјеловања. То нам даје за право да будемо увјерени у историјски изборни резултат. У прилог томе иде и посјећеност наших трибина широм Српске. Наишли смо на велико одобравање наших програмских циљева који се заснивају на јакој и стабилној економији и стварању адекватног амбијента за привлачење још више инвестиција. Све то води ка већој минималној и просјечној плати и пензији, већим социјалним давањима, бољој демографској и пронаталитетној слици. Једноставно, бољој Српској - рекао је Стрика.

Пуне сале знак велике подршке

Предизборна трибина у Дервенти је показала да социјалисти желе овај град са још више радних мјеста и развијенијом привредом и инфраструктуром.

- Остајемо при томе да се бринемо о свим слојевима нашег друштва. Да буду веће плате, веће пензије, већа запосленост и социјална давања и све друго - поручено је из Дервенте.

Извјесно је да ће у овом граду социјалисти поправити изборни резултат у односу на прошле изборе, као и да ће допринијети регионалном развоју изборне јединице.

- Идуће године требало би да почне изградња петље - прикључка на аутопут, јер је то покретач развоја нашег града и региона - истакао је предсједник Градског одбора СП-а Дервента и носилац кандидатске листе за Народну скупштину Републике Српске у изборној јединици четири Славен Гојковић.

Дачић позвао грађане Српске да гласају за СП

Подршка Социјалистичке партије Србије социјалистима Српске је чврста и неспорна деценијама. Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић позвао је грађане Републике Српске и БиХ да на општим изборима у недјељу, 2. октобра, гласају за Социјалистичку партију из Српске, истичући да ће кандидати ове партије бити најбољи могући представници српског народа и свих грађана.

Дачић је, послије састанка са лидером Социјалистичке партије Петром Ђокићем и носиоцима изборних листа СП у свих девет јединица за Народну скупштину Српске и три за Парламентарну скупштину БиХ, поручио свима који поштују оно што је радио СПС за српски народ, рад Слободана Милошевића и њега лично, треба да гласају за Социјалистичку партију на изборима 2. октобра. Истичући да је од било којих избора важнији опстанак Републике Српске и српског народа у БиХ, Дачић је подсјетио да је СПС био један од кључних фактора за потписивање Дејтонског споразума који је омогућио стварање Републике Српске.

- Данас је најбитније да буде сачувано јединство у Републици Српској, да независно од страначких разлика свима буде приоритет будућност Републике Српске и нико не би смео да ради против интереса Српске и српског народа у БиХ - рекао је Дачић.

Први социјалиста Српске Петар Ђокић поручио је да је заједничка оцјена да је Република Српска непотрошива вриједност српског народа, који ће се о њој бринути и у будућности, као и до сада и да ће идеја социјалиста бити идеја која ће оплемењивати живот и у Србији и Српској.

- Желимо да избори 2. октобра буду фер и демократски, да на слободан начин сви грађани Републике Српске и БиХ искажу своју политичку вољу и да послије тога наставимо на миран начин да радимо и сарађујемо - рекао је Ђокић.

Цвијановићева и Додик најбоље рјешење

Подршка кандидатури Милорада Додика за предсједника Републике Српске и Жељки Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ значи останак на правом путу, путу одржавања стабилности и развоја Републике Српске, став је руководства Социјалистичке партије.

Републику Српску у оквиру државне заједнице БиХ треба да наставе да воде озбиљни политичари попут Милорада Додика и Жељке Цвијановић, који знају и могу да доносе праве одлуке, да преговарају када је то неопходно, а све у најбољем интересу грађана и очувања Српске у оквиру Дејтонског мировног споразума.

Социјалистичка партија остаје лојалан и поуздан партнер Савеза независних социјалдемократа да би се Република Српска развијала, економски јачала, а њене институције заштитиле од нелегитимних странаца чије одлуке немају утемељење у међународним правним актима на чијој основи почива данашња дејтонска БиХ, али и Република Српска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана