Нови Град: Смијењен бирачки одбор због означених гласачких листића

Срна
Нови Град: Смијењен бирачки одбор због означених гласачких листића

НОВИ ГРАД - Општинска изборна комисија (ОИК) Нови Град смијенила је бирачки одбор на бирачком мјесту Хозићи, гдје су утврђене неправилности и није почело гласање.

“Чланови ОИК-а су посјетили бирачко мјесто у Хозићима и утврђене су неправилности, означени гласачки листићи за све нивое власти. О свему су обавијештени Централна изборна комисија, полиција и тужилаштво”, рекао је Срни предсједник ОИК-а Љубан Кнежевић.

Он је додао да ће нови бирачки одбор утврдити стање на бирачком мјесту, на основу чега ће бити донесена одлука да ли ће почети изборни процес у Хозићима.

Кнежевић је навео да бирачки одбор у Хозићима има пет чланова, те да је на изводу из редовног бирачког списка 527 бирача.

Остала бирачка мјеста у Новом Граду, 51 редовно и једно бирачко мјесто за гласање на непотврђеним гласачким листићима, отворена су јутрос у 7.00 часова.

Гласање у општини Источни Мостар одвија се без проблема, а право гласа имају 152 бирача, изјавио је Срни предсједник Општинске изборне комисије Жељко Вујадиновић.

Вујадиновић је додао да је једно бирачко мјесту у овој општини отворено на вријеме.

У Броду су отворена сва бирачка мјеста, уз кашњење два због бројања гласачких листића, потврдила је Срни предсједник Општинске изборне комисије (ОИК) Стана Даниловић.

Даниловићева је навела да је на два бирачка мјеста кашњење било 15 минута.

Изборни процес у општини Невесиње јутрос је почео на вријеме, изјавио је  предсједник Општинске изборне комисије (ОИК) Миљан Спремо.

Спремо је додао да су у Невесињу отворена 32 редовна бирачка мјеста и једно за гласање у одсуству.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана