Novi Grad: Smijenjen birački odbor zbog označenih glasačkih listića

Srna
Novi Grad: Smijenjen birački odbor zbog označenih glasačkih listića

NOVI GRAD - Opštinska izborna komisija (OIK) Novi Grad smijenila je birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti i nije počelo glasanje.

“Članovi OIK-a su posjetili biračko mjesto u Hozićima i utvrđene su nepravilnosti, označeni glasački listići za sve nivoe vlasti. O svemu su obaviješteni Centralna izborna komisija, policija i tužilaštvo”, rekao je Srni predsjednik OIK-a Ljuban Knežević.

On je dodao da će novi birački odbor utvrditi stanje na biračkom mjestu, na osnovu čega će biti donesena odluka da li će početi izborni proces u Hozićima.

Knežević je naveo da birački odbor u Hozićima ima pet članova, te da je na izvodu iz redovnog biračkog spiska 527 birača.

Ostala biračka mjesta u Novom Gradu, 51 redovno i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, otvorena su jutros u 7.00 časova.

Glasanje u opštini Istočni Mostar odvija se bez problema, a pravo glasa imaju 152 birača, izjavio je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Željko Vujadinović.

Vujadinović je dodao da je jedno biračko mjestu u ovoj opštini otvoreno na vrijeme.

U Brodu su otvorena sva biračka mjesta, uz kašnjenje dva zbog brojanja glasačkih listića, potvrdila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Stana Danilović.

Danilovićeva je navela da je na dva biračka mjesta kašnjenje bilo 15 minuta.

Izborni proces u opštini Nevesinje jutros je počeo na vrijeme, izjavio je  predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Miljan Spremo.

Spremo je dodao da su u Nevesinju otvorena 32 redovna biračka mjesta i jedno za glasanje u odsustvu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana