Нешић честитао побједу Жељки Цвијановић

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Лидер ДНС-а Ненад Нешић честитао је изборну побједу кандидату СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић.

Нешић, који је кандидат ДНС-а за српског члана Предсједништва БиХ, рекао је да своју изјаву темељи на основу 80 одсто обрађених изборних мјеста које има ДНС.

"Цвијановићева је побједник избора за српског члана Предсједништва БиХ. Желим јој да обезбиједи национално јединство по питању заштите интереса Републике Српске у Сарајеву и заједничким институцијама", рекао је Нешић на конференцији за новинаре у Изборном штабу ДНС-а у Бањалуци.

Када је ријеч о изборима за предсједника Републике Српске, Нешић је изразио наду да ће ДНС имати први податке о побједнику, те најавио да би такве информације могли имати за сат до сат и по.

Он је навео да ДНС, када је ријеч о изборима за посланике у Народној скупштини, има тренд освајања седам мандата и једног у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Нешић је оцијенио да је изборни дан прошао релативно мирно и регуларно.

У БиХ су данас одржани општи избори, а грађани су бирали чланове Предсједништва БиХ, посланике Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, предсједника и потпредсједнике Републике Српске, посланике у Народној скупштини Српске, парламенту Федерације БиХ и у кантоналним скупштинама у ФБиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана