Мирослав Дрљача, кандидат СНСД-а за начелника општине Нови Град: Поуздан партнер грађанима

Вељко Зељковић
Мирослав Дрљача, кандидат СНСД-а за начелника општине Нови Град: Поуздан партнер грађанима

СНСД Нови Град очекује да ће на предстојећим локалним изборима у овој западнокрајишкој општини освојити око 35 одсто гласова, односно десет одборничких мјеста, каже актуелни начелник ове општине и кандидат СНСД-а за ову функцију Мирослав Дрљача.

- Наравно, оптимиста сам и када је у питању моја кандидатура за начелника општине. Вјерујем да ће ме грађани поново изабрати и повјерити ми нови мандат, да бих наставио са започетим активностима, а које се тичу даљег развоја наше општине - истакао је Дрљача.

ГЛАС: На чему ћете базирати своју предизборну кампању?

ДРЉАЧА: Предизборна кампања ће бити базирана на једној реалној политици. У протекле четири године ми смо потврдили да је СНСД поуздан партнер свим грађанима Новог Града. Све започете пројекте смо довели до краја. Такође, успјели смо да растеретимо и политичку сцену у нашој општини те створимо једну толерантну атмосферу. Резултат је видљив на сваком кораку. Дошло је до примјетног развоја свих сегмената живота.

ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас?

ДРЉАЧА: Као прво, нагласио бих да сам неко ко живи и ради у Новом Граду. Ту ми је и породица. Немам неки резервни положај. Немам алтернативу. Ако желим боље услове живота за себе и своју породицу, нормално је да исто хоћу и за остале суграђане. Са њима сам увијек дијелио и добро и зло. И то сви знају. Не бјежим од обавеза и одговорности.

ГЛАС Који ће бити први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

ДРЉАЧА: Наставићемо са даљим развојем општине и свих сеоских подручја. Посебан акценат биће стављен на развој привреде. Управо рјешавамо питање земљишта, које је до сада било у власништву “Жељезница Републике Српске”. Отварамо и индустријску зону “Сана”. Константно радимо и на развоју саобраћајне инфраструктуре у свим мјесним заједницама. Једноставно, нема ниједне мјесне заједнице у коју нешто није инвестирано.

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити дата обећања?

ДРЉАЧА: Протекле четири године су показале да ниједан започети пројекат није остао недовршен. Оно што обећамо, ми то и урадимо. Истакао бих овдје и досадашњу сарадњу коју смо имали са Владом Републике Српске. Ту бих прије свега истакао Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. Они су заиста имали слуха и разумијевања за све наше проблеме, али и пројекте који су били у вези са развојем пољопривредног сектора на подручју наше општине, али и рјешавањем путне и водоводне инфраструктуре у сеоским подручјима.

Трговска гора

ГЛАС: У непосредној близини Ваше општине, на Трговској гори, планирана је градња складишта за нуклеарни отпад. Шта сте, када је ријеч о том питању, планирали да урадите?

ДРЉАЧА: За нас је неприхватљиво одлагалиште радиоактивног отпада на локацији Трговска гора. И то стално истичемо. Имамо доста механизама и простора да спријечимо намјеру Хрватске да на овом простору, на самој граници са Српском, одлаже радиоактивни отпад и сигурно је да ћемо све урадити да до тога не дође. БиХ и Хрватска су ратификовале ЕСПОО конвенцију, што омогућава доказивање да одабрана локација не одговара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана