Miroslav Drljača, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Novi Grad: Pouzdan partner građanima

Veljko Zeljković
Miroslav Drljača, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Novi Grad: Pouzdan partner građanima

SNSD Novi Grad očekuje da će na predstojećim lokalnim izborima u ovoj zapadnokrajiškoj opštini osvojiti oko 35 odsto glasova, odnosno deset odborničkih mjesta, kaže aktuelni načelnik ove opštine i kandidat SNSD-a za ovu funkciju Miroslav Drljača.

- Naravno, optimista sam i kada je u pitanju moja kandidatura za načelnika opštine. Vjerujem da će me građani ponovo izabrati i povjeriti mi novi mandat, da bih nastavio sa započetim aktivnostima, a koje se tiču daljeg razvoja naše opštine - istakao je Drljača.

GLAS: Na čemu ćete bazirati svoju predizbornu kampanju?

DRLjAČA: Predizborna kampanja će biti bazirana na jednoj realnoj politici. U protekle četiri godine mi smo potvrdili da je SNSD pouzdan partner svim građanima Novog Grada. Sve započete projekte smo doveli do kraja. Takođe, uspjeli smo da rasteretimo i političku scenu u našoj opštini te stvorimo jednu tolerantnu atmosferu. Rezultat je vidljiv na svakom koraku. Došlo je do primjetnog razvoja svih segmenata života.

GLAS: Zašto građani treba da glasaju za Vas?

DRLjAČA: Kao prvo, naglasio bih da sam neko ko živi i radi u Novom Gradu. Tu mi je i porodica. Nemam neki rezervni položaj. Nemam alternativu. Ako želim bolje uslove života za sebe i svoju porodicu, normalno je da isto hoću i za ostale sugrađane. Sa njima sam uvijek dijelio i dobro i zlo. I to svi znaju. Ne bježim od obaveza i odgovornosti.

GLAS Koji će biti prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

DRLjAČA: Nastavićemo sa daljim razvojem opštine i svih seoskih područja. Poseban akcenat biće stavljen na razvoj privrede. Upravo rješavamo pitanje zemljišta, koje je do sada bilo u vlasništvu “Željeznica Republike Srpske”. Otvaramo i industrijsku zonu “Sana”. Konstantno radimo i na razvoju saobraćajne infrastrukture u svim mjesnim zajednicama. Jednostavno, nema nijedne mjesne zajednice u koju nešto nije investirano.

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti data obećanja?

DRLjAČA: Protekle četiri godine su pokazale da nijedan započeti projekat nije ostao nedovršen. Ono što obećamo, mi to i uradimo. Istakao bih ovdje i dosadašnju saradnju koju smo imali sa Vladom Republike Srpske. Tu bih prije svega istakao Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Oni su zaista imali sluha i razumijevanja za sve naše probleme, ali i projekte koji su bili u vezi sa razvojem poljoprivrednog sektora na području naše opštine, ali i rješavanjem putne i vodovodne infrastrukture u seoskim područjima.

Trgovska gora

GLAS: U neposrednoj blizini Vaše opštine, na Trgovskoj gori, planirana je gradnja skladišta za nuklearni otpad. Šta ste, kada je riječ o tom pitanju, planirali da uradite?

DRLjAČA: Za nas je neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora. I to stalno ističemo. Imamo dosta mehanizama i prostora da spriječimo namjeru Hrvatske da na ovom prostoru, na samoj granici sa Srpskom, odlaže radioaktivni otpad i sigurno je da ćemo sve uraditi da do toga ne dođe. BiH i Hrvatska su ratifikovale ESPOO konvenciju, što omogućava dokazivanje da odabrana lokacija ne odgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana