Ковачевић: Увјерени смо у изборну побједу на свим нивоима

Срна
Foto: СНСД

БАЊАЛУКА - Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изразио је увјерење да ће СНСД освојити увјерљиву изборну побједу на свим нивоима - и за српског члана Предсједништва БиХ, и за предсједника Републике Српске, као и за Народну скупштину Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

-Такви су нам показатељи са терена - рекао је Ковачевић на конференцији за новинаре по затварању бирачких мјеста.

Ковачевић је навео да је током изборног дана опозиција на многе начине покушавала да оскрнави изборни дан и поново Републику Српску покаже у најгорем могућем свјетлу.

-Али, све им је то узалуд. Грађани Републике Српске су поново били јединствени, потпуно пристојни и достојанствени, какви су увијек. Изабраће поново оне који су увијек воља народа у Републици Српској - рекао је Ковачевић.

Он је истакао да СНСД очекује убједљиву побједу свих својих кандидата.

-Жељка Цвијановић биће нови српски члан Предсједништва, а Милорад Додик предсједник Републике. Очекујемо и убједљиву побједу за Народну скупштину и Представнички дом Парламентарне скупштине, гдје ћемо у сваком смислу бити снага број један - оцијенио је Ковачевић.

Ковачевић је честитао свим грађанима Републике Српске који су данас учествовали на изборима, дали свој глас било коме од кандидата и било којој политичкој странци.

Он је истакао да је Република Српска поново показала свој демократски капацитет.

Ковачевић је рекао да је евидентно да су представници опозиционих странака из Републике Српске цијели дан имали само план како да изазову инциденте.

Он је навео да су виђене лажне вијести из Добоја како је наводно нападнут међународни посматрач из ОЕБС-а, што се показало као потпуни нетачно и неутемељено, али да нису размишљали о томе какву штету угледу Републике Српске то све наноси.

-Видјели смо исто тако да су одређени медији цијели дан покушавали да утичу на изборни резултат грађана, на изборни резултат у Републици Српској, да су износлили разне неситине, напримјер о ситуацији у Зворнику, што се такође све показало потпуно нетачним и неутемељеним - нагласио је Ковачевић.

Он је додао да је најбитније да су грађани Републике Српске у великом броју данас изашли на своја бирачка мјеста и додао да ће излазност бити нешто мања у односу на изборе 2018. године.

Ковачевић је навео да се први, незванични резултати могу очекивати око 20.30 часова, подсјећајући да су правила ЦИК-а таква да се прво броје гласови за српског члана Предсједништва БиХ.

-Оно што могу да кажем као неки тренд - добили смо прве гласове, али то је тек неких 10 одсто обрађених гласова, у Чајничу наш кандидат Жељка Цвијановић има око 48 одсто пребројаних гласова, а њен противкандидат око 13. Мислим да је то тренд који ће да се задржи, без обзира на овај тренутно мали узорак -  рекао је Ковачевић.

Он је пренио похвале СНСД-а за полицајца који је у Осмацима спасио живот младићу на бирачком мјесту.

-То је нешто што још једном показује храброст и посвећеност наших полицајаца у Републици Српској - напоменуо је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана