Kovačević: Uvjereni smo u izbornu pobjedu na svim nivoima

Srna
Foto: SNSD

BANjALUKA - Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izrazio je uvjerenje da će SNSD osvojiti uvjerljivu izbornu pobjedu na svim nivoima - i za srpskog člana Predsjedništva BiH, i za predsjednika Republike Srpske, kao i za Narodnu skupštinu Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

-Takvi su nam pokazatelji sa terena - rekao je Kovačević na konferenciji za novinare po zatvaranju biračkih mjesta.

Kovačević je naveo da je tokom izbornog dana opozicija na mnoge načine pokušavala da oskrnavi izborni dan i ponovo Republiku Srpsku pokaže u najgorem mogućem svjetlu.

-Ali, sve im je to uzalud. Građani Republike Srpske su ponovo bili jedinstveni, potpuno pristojni i dostojanstveni, kakvi su uvijek. Izabraće ponovo one koji su uvijek volja naroda u Republici Srpskoj - rekao je Kovačević.

On je istakao da SNSD očekuje ubjedljivu pobjedu svih svojih kandidata.

-Željka Cvijanović biće novi srpski član Predsjedništva, a Milorad Dodik predsjednik Republike. Očekujemo i ubjedljivu pobjedu za Narodnu skupštinu i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine, gdje ćemo u svakom smislu biti snaga broj jedan - ocijenio je Kovačević.

Kovačević je čestitao svim građanima Republike Srpske koji su danas učestvovali na izborima, dali svoj glas bilo kome od kandidata i bilo kojoj političkoj stranci.

On je istakao da je Republika Srpska ponovo pokazala svoj demokratski kapacitet.

Kovačević je rekao da je evidentno da su predstavnici opozicionih stranaka iz Republike Srpske cijeli dan imali samo plan kako da izazovu incidente.

On je naveo da su viđene lažne vijesti iz Doboja kako je navodno napadnut međunarodni posmatrač iz OEBS-a, što se pokazalo kao potpuni netačno i neutemeljeno, ali da nisu razmišljali o tome kakvu štetu ugledu Republike Srpske to sve nanosi.

-Vidjeli smo isto tako da su određeni mediji cijeli dan pokušavali da utiču na izborni rezultat građana, na izborni rezultat u Republici Srpskoj, da su iznoslili razne nesitine, naprimjer o situaciji u Zvorniku, što se takođe sve pokazalo potpuno netačnim i neutemeljenim - naglasio je Kovačević.

On je dodao da je najbitnije da su građani Republike Srpske u velikom broju danas izašli na svoja biračka mjesta i dodao da će izlaznost biti nešto manja u odnosu na izbore 2018. godine.

Kovačević je naveo da se prvi, nezvanični rezultati mogu očekivati oko 20.30 časova, podsjećajući da su pravila CIK-a takva da se prvo broje glasovi za srpskog člana Predsjedništva BiH.

-Ono što mogu da kažem kao neki trend - dobili smo prve glasove, ali to je tek nekih 10 odsto obrađenih glasova, u Čajniču naš kandidat Željka Cvijanović ima oko 48 odsto prebrojanih glasova, a njen protivkandidat oko 13. Mislim da je to trend koji će da se zadrži, bez obzira na ovaj trenutno mali uzorak -  rekao je Kovačević.

On je prenio pohvale SNSD-a za policajca koji je u Osmacima spasio život mladiću na biračkom mjestu.

-To je nešto što još jednom pokazuje hrabrost i posvećenost naših policajaca u Republici Srpskoj - napomenuo je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana