Коалиција "Остајте овдје - заједно за наш Мостар": Српска заједница има шта да понуди

Срна
Коалиција "Остајте овдје - заједно за наш Мостар": Српска заједница има шта да понуди

МОСТАР - Коалиција "Остајте овдје - заједно за наш Мостар" данас је симболичним лијепљењем плаката и изјавама за медије почела предизборну кампању уочи локалних избора за град Мостар који ће бити одржани 20. децембра.

Носилац листе "Остајте овдје - заједно за наш Мостар" Велибор Миливојевић рекао је да му је жеља да мјесец предизборне кампање прође достојанствено и у љепоти изражавања Мостараца, по чему су познати.

- Надам се да ће након мјесец дана сви Мостарци знати да изаберу праве људе, оне који ће истински стати иза свега онога што буду обећавали током кампање. Јединство које смо постигли формирајући ову листу желимо да пренесемо на јединство свих грађана Мостара који ће да раде за добробит свога града - рекао је Миливојевић.

Соња Жарковић Кузман (СДС), која је друга на листи "Остајте овдје - заједно за наш Мостар", рекла је да се нада да ће, уласком у Градско вијеће бар једног представника српског народа, Мостар постати љепши, безбједнији и јединственији град.

Трећи на листи, Радислав Тубић (СНСД) рекао је да овог пута српска заједница иде до побједе и да има шта да понуди.

- Сви наши људи ће радити на добробит града, да се ријеше сви инфраструктурни проблеми и да Мостар учинимо много љепшим градом, онаквим какав је био некада. Свакако да ћемо радити на побољшању живота свих грађана Мостара - рекао је Тубић.

Четврти на листи, Душан Голо, поручио је да су Срби у Мостару данас најсрећнији народ јер су били једини губитници.

- Дванаест година није било избора. Непостојањем Градског вијећа ми смо били дискриминисани по свим основама. Изгубили смо конститутивност и право које нам је загарантовано. Надамо се да ћемо добити легитимне представнике у Градском вијећу који ће путем заштите виталног националног интереса да изборе сва права која нам гарантује Статут града Мостара - рекао је Голо.

На представљању је био предсједник Изборног штаба листе "Остајте овдје - заједно за наш Мостар" Лука Петровић и директор Политичке академије СДС-а Драган Ћузулан.

Листу "Остајте овдје - заједно за наш Мостар" пријавила је коалиција СНСД-а и СДС-а уз подршку свих српских удружења у граду на Неретви.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана