Koalicija "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar": Srpska zajednica ima šta da ponudi

Srna
Koalicija "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar": Srpska zajednica ima šta da ponudi

MOSTAR - Koalicija "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" danas je simboličnim lijepljenjem plakata i izjavama za medije počela predizbornu kampanju uoči lokalnih izbora za grad Mostar koji će biti održani 20. decembra.

Nosilac liste "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević rekao je da mu je želja da mjesec predizborne kampanje prođe dostojanstveno i u ljepoti izražavanja Mostaraca, po čemu su poznati.

- Nadam se da će nakon mjesec dana svi Mostarci znati da izaberu prave ljude, one koji će istinski stati iza svega onoga što budu obećavali tokom kampanje. Jedinstvo koje smo postigli formirajući ovu listu želimo da prenesemo na jedinstvo svih građana Mostara koji će da rade za dobrobit svoga grada - rekao je Milivojević.

Sonja Žarković Kuzman (SDS), koja je druga na listi "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar", rekla je da se nada da će, ulaskom u Gradsko vijeće bar jednog predstavnika srpskog naroda, Mostar postati ljepši, bezbjedniji i jedinstveniji grad.

Treći na listi, Radislav Tubić (SNSD) rekao je da ovog puta srpska zajednica ide do pobjede i da ima šta da ponudi.

- Svi naši ljudi će raditi na dobrobit grada, da se riješe svi infrastrukturni problemi i da Mostar učinimo mnogo ljepšim gradom, onakvim kakav je bio nekada. Svakako da ćemo raditi na poboljšanju života svih građana Mostara - rekao je Tubić.

Četvrti na listi, Dušan Golo, poručio je da su Srbi u Mostaru danas najsrećniji narod jer su bili jedini gubitnici.

- Dvanaest godina nije bilo izbora. Nepostojanjem Gradskog vijeća mi smo bili diskriminisani po svim osnovama. Izgubili smo konstitutivnost i pravo koje nam je zagarantovano. Nadamo se da ćemo dobiti legitimne predstavnike u Gradskom vijeću koji će putem zaštite vitalnog nacionalnog interesa da izbore sva prava koja nam garantuje Statut grada Mostara - rekao je Golo.

Na predstavljanju je bio predsjednik Izbornog štaba liste "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" Luka Petrović i direktor Političke akademije SDS-a Dragan Ćuzulan.

Listu "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" prijavila je koalicija SNSD-a i SDS-a uz podršku svih srpskih udruženja u gradu na Neretvi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana