Клокић: Изборни процес би у свакој земљи требало да буде огледало демократије

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Министар европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић поручио је да би изборни процес у свакој земљи требало да буде огледало демократије у којем се бирачи опредјељују једино на основу програма које им представљају кандидати, а никако према препоруци или савјету некога са стране, ма ко то био.

Клокић је, реагујући на изјаву шефа Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлера о изборном процесу у БиХ, рекао да није ни очекивао да овај процес прође без уплитања оних који не би требало да се петљају у унутрашње процесе Републике Српске.

- Сматрам заиста забрињавајућим то што се у периоду кад је кампања практично иза нас, три дана пред изборе, појави једна оваква изјава Сатлера - рекао је Срни Клокић.

Он је навео да је најмучнији дио уплитања Сатлера то што он покушава да све то стави под вео реформи и наводног ширења демократичности.

- Немојмо се играти тих игара. Немојмо се више, господине Сатлеру, играти било каквих игара, јер ови избори су за нас озбиљна ствар. И поред свих покушаја ометања и непромишљености одређених фигура, ја сам оптимиста и заиста желим да вјерујем да ће доћи вријеме када ће изборни процес бити искључиво унутрашња ствар БиХ, без мијешања страног фактора - рекао је Клокић.

На крају крајева, додао је он, зар то нису принципи и вриједности које Запад његује у својим земљама, те упитао зашто БиХ нема право на исто.

- Господине Сатлеру, код нас се у народу каже: "Свој ти пос'о" - рекао је Клокић.

Сатлер је у изјави за Независне новине позвао грађане БиХ да изађу на изборе 2. октобра, упркос томе што, како каже, није задовољан реформама које политичари нису спровели, иако су обећали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана