Ђокић: Велики потенцијали Херцеговине у области енергетике

Срна
Ђокић: Велики потенцијали Херцеговине у области енергетике

БИЛЕЋА - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је вечерас да Херцеговина и Билећа имају велики потенцијал у области енергетике и да је у наредним годинама могуће подстаћи политике развоја ове регије, те тако обезбиједити останак становништва.

Ђокић, који је у Билећи присуствовао представљању одборничких кандидата ове странке, изјавио је да у синергији локалних заједница и институција Владе Републике Српске лежи могућност економског раста и развоја у наредним годинама, те да их треба равномјерно развијати.

Будућност Српске Ђокић види економски снажнијом и напреднијом, што је, сматра, могуће постићи јачом сарадњом са свијетом, привлачењем нових инвеститора и охрабривањем домаћих да више инвестирају у Републику Српску, посебно у области енергетике.

“Залажем се за то и мислим да у наредне четири године, најдаље, можемо да извршимо припрему и почнемо градити хидроелектрану жБилећаж. Ако сада успјешно завршимо преговоре о финансирању Хидроелектране жДабарж, онда се стварају сви предуслови да убрзано кренемо ка изградњи хидроелектране жБилећаж и на тај начин остваримо вишедеценијски сан о изградњи хидроелектрана жГорњи хоризонтиж”, рекао је Ђокић новинарима у Билећи.

Он је додао да билећко подручје има локација на којима је могуће градити соларне електране, што је потребно дефинисати са локалном заједницом и Владом Републиком Српске.

Ђокић је напоменуо и да је Социјалистичка партија препозната као умјерена партија која никада није тежила неким видовима екстремног политичког дјеловања.

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Билећа и носилац одборничке листе Слободан Чомић рекао је новинарима да им је циљ да на предстојећим изборима буду друга политичка партија у Билећи и осваје два мандата.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана