Đokić: Veliki potencijali Hercegovine u oblasti energetike

Srna
Đokić: Veliki potencijali Hercegovine u oblasti energetike

BILEĆA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je večeras da Hercegovina i Bileća imaju veliki potencijal u oblasti energetike i da je u narednim godinama moguće podstaći politike razvoja ove regije, te tako obezbijediti ostanak stanovništva.

Đokić, koji je u Bileći prisustvovao predstavljanju odborničkih kandidata ove stranke, izjavio je da u sinergiji lokalnih zajednica i institucija Vlade Republike Srpske leži mogućnost ekonomskog rasta i razvoja u narednim godinama, te da ih treba ravnomjerno razvijati.

Budućnost Srpske Đokić vidi ekonomski snažnijom i naprednijom, što je, smatra, moguće postići jačom saradnjom sa svijetom, privlačenjem novih investitora i ohrabrivanjem domaćih da više investiraju u Republiku Srpsku, posebno u oblasti energetike.

“Zalažem se za to i mislim da u naredne četiri godine, najdalje, možemo da izvršimo pripremu i počnemo graditi hidroelektranu žBilećaž. Ako sada uspješno završimo pregovore o finansiranju Hidroelektrane žDabarž, onda se stvaraju svi preduslovi da ubrzano krenemo ka izgradnji hidroelektrane žBilećaž i na taj način ostvarimo višedecenijski san o izgradnji hidroelektrana žGornji horizontiž”, rekao je Đokić novinarima u Bileći.

On je dodao da bilećko područje ima lokacija na kojima je moguće graditi solarne elektrane, što je potrebno definisati sa lokalnom zajednicom i Vladom Republikom Srpske.

Đokić je napomenuo i da je Socijalistička partija prepoznata kao umjerena partija koja nikada nije težila nekim vidovima ekstremnog političkog djelovanja.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Bileća i nosilac odborničke liste Slobodan Čomić rekao je novinarima da im je cilj da na predstojećim izborima budu druga politička partija u Bileći i osvaje dva mandata.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana