Представа “Коболди” оживјела дух старих времена

А. Г.
Представа “Коболди” оживјела дух старих времена

БАЊАЛУКА - Представа “Коболди” у режији Тодора Валова из Бугарске премијерно је изведена вечерас у Дјечијем позоришту Републике Српске.

Инспирација за представу Валову је била бајка “Медна каша грофице Берте” Александра Диме, коју је драматизовао и на премијери изазвао бурне аплаузе и одушевљење.

Бројна глумачка екипа: Александра Спасојевић, Александар Бланић, Зорана Шуман, Свјетлана Андрић, Божана Бијелић, Ђорђе Јанковић, Слободан Перишић и Драган Вучић одлично је одговорила изазову и на сцени дочарала призоре из давних времена.

- У 24 године дугој каријери нисам имала овакву улогу која је заиста нешто посебно - рекла је Александра Спасојевић која тумачи лик грофице Берте.

Изузетни костими, ефектна музика и сјајна глумачка игра уз редитељску палицу Тодора Валова изњедрили су представу о којој ће се сигурно дуго причати на позоришним сценама гдје год буде гостовала.

- Ова представа је и покушај позоришно-музичке пародије на спој стилова - фантазије, акције и јуначког епа - каже Валов.

Представа, намијењена дјеци старијој од седам година доказује да у дигиталној ери позориште има своје мјесто и да бајке постављене на савремен начин одлично комуницирају са дјецом.

Прва реприза представе “Коболди” је сутра у 18 часова на великој сцени Дјечијег позоришта РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана