Глумац Златан Видовић: Приходом од продатих карата помоћи ћемо хуманитарну акцију

Срна
Глумац Златан Видовић: Приходом од продатих карата помоћи ћемо хуманитарну акцију

БАЊАЛУКА- Глумац Народног позоришта Републике Српске Златан Видовић изразио је задовољство што ће ова установа културе учествовати у овогодишњој хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", те ће приход од продатих карата за представу "Дервиш и смрт" уплатити за ову акцију.

Видовић, који игра главну улогу у овој представи, навео је да је Управа националног театра, с циљем обезбјеђивања финансијске подршке за реализацију пројекта оснивања прве банке хуманог млијека у Српској, одлучила да цјелокупан приход од продатих улазница за представу "Дервиш и смрт", која ће бити изведена у суботу 26. децембра, уплати на рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима".

"Веома је важно да сви увидимо значај ове акције и допринесемо њеној реализацији тако што ћемо позвати хуманитарни број 1411 или уплатити новчану помоћ на жиро рачун", рекао је Видовић Срни.

Он је изразио наду да ће се што више грађана одазвати овој акцији и тако на јединствен начин помоћи свим пријевремено рођеним бебама.

Циљ оснивања банке хуманог млијека у Републици Српској јесте да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којој није доступно мајчино млијеко, обезбиједи донирано хумано млијеко, које, осим храњиве вриједности, има и важну улогу да бебе штити од болести.

Мајке пријевремено рођених беба најчешће не могу да издвоје довољно млијека за своје дијете, па су донације хуманог млијека од изузетног значаја за бебин живот и развој.

Прва банка хуманог млијека у Републици Српској биће основана у оквиру Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" реализује се, традиционално, под високом покровитељством предсједника Републике Српске, а иницијатор овогодишње хуманитарне акције је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице".

С обзиром на то да због актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Српској неће бити могуће одржати донаторско вече у форми великог окупљања у Банском двору у Бањалуци, ове године ће тим поводом бити организован прикладан телевизијски програм.

Телевизијска емисија, као централни догађај хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", биће емитована на првом програму Радио-телевизије Републике Српске, као и на Алтернативној телевизији 27. децембра у вечерњем термину.

У оквиру акције од 1. до 31. децембра биће активан и "М:тел" хуманитарни број 1411, који ће омогућити грађанима да позивом на тај број донирају једну КМ и тако дају допринос формирању банке хуманог млијека.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана