Заштитна кабаница представљена на "Дану науке и иновација"

Srna
Foto: Srna

МАЛИ ЗВОРНИК - Технолошки факултет у Зворнику Универзитета у Источном Сарајеву представио је на скупу "Дан науке и иновација" у Малом Зворнику технолошку иновацију студената четврте године, заштитну кабаницу са капуљачом.

Иноватори су објаснили да је заштитна кабаница специфична по томе што садржи карбонизовано платно у унутрашњости које штити особу од свих контамината из околине.

Министарство за науку, технолошки развој и иновације Србије, општина Мали Зворник и Регионални иновациони стартап центар организовали су данас 10. Дан науке и иновација у оквиру националног пројекта "Србија, земља науке, земља иновација".

Овај пројекат је покренут са циљем подизања свијести јавности о значају унапређења и улагања у науку, технолошки развој и иновације.

Савјетник министра за науку, технолошки развој и иновације Јован Милић рекао је да је јако добро да се у Центру за иновације у Малом Зворнику одржава мини-сајам гдје млади и талентовани људи представљају различите пројекте које су реализовали у току претходне године.

Он је нагласио да је Мали Зворник заслужио пажњу, као и Центар за иновације, којег је покренула и основала Влада Србије, уз подршку општине, истичући да је јако поносан на младе који овде раде.

Предсједник општине Мали Зворник Зоран Јевтић рекао је да је овакав скуп подстицај општини, али, прије свега, подстицај младима да уче и да се усавршавају.

"Ми већ имамо контакте са Технолошким факултетом из Зворника, тако да је ово добро и за комшијске општине са обе стране Дрине", рекао је Јевтић и нагласио да су нове идеје увијек добродошле.

На панел дискусији су учествовали представници Министарства науке, технолошког развоја и иновација Србије, Фонда за науку и Центра за промоцију науке, представници локалних компанија, средњих школа, студенти, те Градске управе Зворника, средњих школа, фирми и Технолошког факултета из Зворника.

У оквиру скупа "Дан науке и иновација" организован је и изложбени програм гдје је омогућено успостављање контаката и сарадње на плану иновација.

Иницијатор пројекта је Министарство науке, технолошког развоја и иновација Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана