Премијерно изведена представа "Лет изнад кукавичјег гнијезда"

Срна
Премијерно изведена представа "Лет изнад кукавичјег гнијезда"

ПРИЈЕДОР - Глумци Позоришта Приједор премијерно су одиграли представу "Лет изнад кукавичјег гнијезда" Кена Кизија, у режији Горана Дамјанца.

Ријеч је о класику популарне културе и првом Кизијевом роману који је убрзо након објављивања постао један од најпопуларнијих модерних литерарних остварења на свијету.

Режисер представе Горан Дамјанац изјавио је након синоћне премијере да је адаптацију романа урадила Јелена Палигорић Синкевић, као и да ће му бити драго да свако из ове представе извуче неку своју поруку.

-Требаће ми неко вријеме да саберем утиске, али презадовољан сам реакцијама публике и начином на који су глумци наш договор урадили и дирнули публику, а ја сам изнова проживио ову причу у њиховој интерпретацији - рекао је Дамјанац новинарима.

Директор Позоришта Срђан Књегињић, који глуми у представи, изјавио је да је задовољан јер је било пуно позориште и да ће требати времена да сабере све утиске са ове премијере.

-Једва чекам да поразговарам са људима и да видим коју смо им поруку пренијели, тако да сам генерално задовољан и посјетом и процесом рада на представи - рекао је Књегињић.

Он је додао да ће представа на сцени бити онолико колико буде интересоавња за њу, али да сматра да може да буде дуговјечна.
Глумац Дарко Стојић сматра да су чланови приједорског Позоришта извукли оно есенцијално из романа.

У представи играју и Мирослав Синикић, Мирела Предојевић, Марко Вукосав, Деан Батоз, Илија Ивановић, Желимир Ривић, Синиша Вучићевић, Јелена Сексен и Сабина Халиловић.

Ово је друга премијера у 71. сезони Позоришта Приједор.

Представа ће за приједорску публику бити одиграна и 11.маја будући да је дио програма обиљежавања Дана града, 16. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана