Промоција књиге "Кондоров слет" Ернеста Бучинског : Сатирична збирка стихова пред публиком

Агенције
Промоција књиге "Кондоров слет" Ернеста Бучинског : Сатирична збирка стихова пред публиком

БАЊАЛУКА - Књига "Кондоров слет" новинара, писца и музичара Ернеста Бучинског биће промовисана у бањалучком клубу "Гроове" сутра од 19.30 часова.

Специјални гост на промоцији је гитариста и композитор Душко Шобат. "Кондоров слет" је трећа књига Бучинског, а прије овог издања објавио је збирку афоризама "Жута минута" и збирку поезије "Саркофаг од папира". Издавач сатиричне стихозбирке "Кондоров слет" је издавачка кућа "Бесједа" из Бањалуке.

Рецензенти овог издања су књижевници и сатиричари Миладин Берић и Динко Османчевић.

Бучински је казао да је књигу "Кондоров слет" стварао преко 20 година, а неке од пјесама које се налазе у збирци до сада су објављиване у појединим домаћим и регионалним интернет и штампаним медијима.

- У збирци је 66 сатиричних и шаљивих пјесама и требало ми је пар мјесеци да их издвојим, уобличим и сврстам у неки смислени ток. У лаптопу имам фолдер са сатиричним списима и ту је преко 200 занимљивих сатиричних пјесама које су спремне за објављивање. Ипак, неке су овај пут морале отпасти, што не значи да се неће наћи у некој будућој збирци пјесама - објаснио је Бучински.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана