Џоана Роулинг планира да напише још шест књига

Танјуг
Џоана Роулинг планира да напише још шест књига

ЛОНДОН- Британска књижевница, ауторка серије књига о Харију Потеру, Џона Роулинг планира да напише још шест књига, пише Тајмс.

Роулинг је рекла да већ има замисао о шест књига, од којих ће три бити наставак њених криминалистичко-фантастичних књига о приватном детективу Корморану Страјку које је објавила под псеудонимом Роберт Гајбрајт, наводећи да тренутно пише прву књигу.

Роулинг је навела да је током цијеле каријере писца само једном доживјела  блокаду у писању и да се то догодило током писања друге књиге о Харију Потеру, "Хари Потер и дворана тајни", која је објављена 1998. године.

Навела је да је тада успјех прве књиге о чаробњаку надмашио сва њена очекивања и да је због тога била у стању шока и панике јер није знала шта би требало даље да предузме.

Роулинг каже да је током година постала сигурнија да ће пронаћи излаз из сваке ситуације.

Рекла је да највише воли да пише руком, посебно ноћу и да јој се често дешава да добије идеје када је већ искључила лаптоп, због чега има свеску у спаваћој соби.

Према њеним ријечима, лакше јој је да напише крај књиге него почетак, а неколико пута је написала посљедње поглавље књиге прије првог поглавља.

Открила је да је то урадила у књизи коју тренутно пише, а то је осми дио о детективу Страјку.

Роулинг је ауторка седам књига о Харију Потеру које су објављене између 1997. и 2007. године и преведене на 65 језика.

Њихов укупан тираж је већи од 400 милиона примјерака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана