Редитељ Ненад Павловић почео снимање новог филма „Излет”

Бранислав Предојевић
Редитељ Ненад Павловић почео снимање новог филма „Излет”

НОВИ САД- На Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет” новог остварења редитеља Ненада Павловића.

Он пред публику доноси адаптацију истоименог романа из 1957. године, насталог из пера чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. Након трилера „Траг дивљачи” (2022), ово је Ненадов други дугометражни филм, који је по његовим ријечима  прича о порази за слободом, али и једна врста посвете домаћим умјетницима, који су га инспирисали.

-„Излет” ће бити црно-бела филмска прича која говори о трагању младог уметника за смислом, слободом, уметничким изразом, али и проналажењем свог места у свету који га окружује. Главни јунак Тома, кога тумачи млади глумац Стефан Вукић, одмеће се из града, плови низ реку до најдаље тачке, где се на пустом острву осамљује и ствара своја дела од природних материјала. Путујући речним шлепом, упознаје галерију живописних ликова, од посаде до путника - рекао је Павловић.

Идеја аутора била је да се кроз филмски израз ода почаст великим епохама наше културе, Зенитизму у књижевности, Медиали у сликарству и Црном таласу у кинематографији, као и ауторима Мићи Поповићу и Живојину Павловићу. Посебан ауторски, али и лични печат дају управо њихови синови: сценариста Јован Поповић и редитељ Ненад Павловић.

Глумачку подјелу филма чине Стефан Вукић, Јово Максић, Ненад Хераковић, Радослав Рале Миленковић, Денис Мурић, Радоје Чупић, Милена Павловић, Милена Радуловић, Милица Трифуновић, Марија Опсеница, Елизабета Ђоревска, Антонио Сцарпа, као и глумачки бардови Драган Бјелогрлић и Предраг Мики Манојловић.  Ову јединствену кинематографску причу самостално продуцира филмска кућа “Дигимедиа”, продуцента Предрага Поповића. Након три копродукције „Флешбек” ( 2010), „Небеска тема: Прича о Влади Дивљану” (2019) И “Не играј на Енглезе” (2021), “Дигимедиа” први пут снима један филм самостално.

Ауторски тим још чине и директорка фотографије Бојана Андрић, драматург Небојша Пајкић, продуцент Милош Ђукелић и извршни продуцент Горан Бјелогрлић.  Филм  „Излет” снимаће се до 10. маја на локацијама у Петроварадину, речном острву на Дунаву, као и у Београду, а премијера се очекује почетком 2025. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана