Reditelj Nenad Pavlović počeo snimanje novog filma „Izlet”

Branislav Predojević
Reditelj Nenad Pavlović počeo snimanje novog filma „Izlet”

NOVI SAD- Na Dunavu kod Novog Sada počelo je snimanje filma „Izlet” novog ostvarenja reditelja Nenada Pavlovića.

On pred publiku donosi adaptaciju istoimenog romana iz 1957. godine, nastalog iz pera čuvenog slikara, filmskog reditelja i književnika Miće Popovića. Nakon trilera „Trag divljači” (2022), ovo je Nenadov drugi dugometražni film, koji je po njegovim riječima  priča o porazi za slobodom, ali i jedna vrsta posvete domaćim umjetnicima, koji su ga inspirisali.

-„Izlet” će biti crno-bela filmska priča koja govori o traganju mladog umetnika za smislom, slobodom, umetničkim izrazom, ali i pronalaženjem svog mesta u svetu koji ga okružuje. Glavni junak Toma, koga tumači mladi glumac Stefan Vukić, odmeće se iz grada, plovi niz reku do najdalje tačke, gde se na pustom ostrvu osamljuje i stvara svoja dela od prirodnih materijala. Putujući rečnim šlepom, upoznaje galeriju živopisnih likova, od posade do putnika - rekao je Pavlović.

Ideja autora bila je da se kroz filmski izraz oda počast velikim epohama naše kulture, Zenitizmu u književnosti, Mediali u slikarstvu i Crnom talasu u kinematografiji, kao i autorima Mići Popoviću i Živojinu Pavloviću. Poseban autorski, ali i lični pečat daju upravo njihovi sinovi: scenarista Jovan Popović i reditelj Nenad Pavlović.

Glumačku podjelu filma čine Stefan Vukić, Jovo Maksić, Nenad Heraković, Radoslav Rale Milenković, Denis Murić, Radoje Čupić, Milena Pavlović, Milena Radulović, Milica Trifunović, Marija Opsenica, Elizabeta Đorevska, Antonio Scarpa, kao i glumački bardovi Dragan Bjelogrlić i Predrag Miki Manojlović.  Ovu jedinstvenu kinematografsku priču samostalno producira filmska kuća “Digimedia”, producenta Predraga Popovića. Nakon tri koprodukcije „Flešbek” ( 2010), „Nebeska tema: Priča o Vladi Divljanu” (2019) I “Ne igraj na Engleze” (2021), “Digimedia” prvi put snima jedan film samostalno.

Autorski tim još čine i direktorka fotografije Bojana Andrić, dramaturg Nebojša Pajkić, producent Miloš Đukelić i izvršni producent Goran Bjelogrlić.  Film  „Izlet” snimaće se do 10. maja na lokacijama u Petrovaradinu, rečnom ostrvu na Dunavu, kao i u Beogradu, a premijera se očekuje početkom 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana