Приказан филм „Љубав твоја и непослушност моја“

Срна
Приказан филм „Љубав твоја и непослушност моја“

ТРЕБИЊЕ - У Културном центру у Требињу вечерас је приказан играно-документарни филм "Љубав твоја и непослушност моја" Подгоричанина Луке Ђурапчевића о покајничком путу младића који је припадност навијачким групама и тај начин живота замијенио литургијом.

Ђурапчевић је рекао новинарима да су главни фокус и циљана група људи који су припадници навијачких група, али у филму се може пронаћи човјек из било које сфере живота.

Он је објаснио да је био навијач и да је неколико година живио у Канади гд‌је је радио у ноћним клубовима и био тјелохранитељ једној канадској породици, те да је спознао одређене негативне аспекте таквог начина живота.

"Направљена је паралела између улице, ноћног живота и навијачких трибина, живота на Западу којег многи идеализују и, са друге стране, литургијског живота у заједници са Христом као крајњег циља сваког човјека", рекао је Ђурапчевић.

Он је указао да је желио да својим примјером помогне онима који су на животној раскрсници да промијене свој живот.

Ђурапчевић је додао да је у договору и сарадњи са Хуманитарном организацијом "Срби за Србе" одлучио да помогне вишечланим породицама и Хуманитарним омладинским клубом "Млади за Космет" манастирима на Косову и Метохији.

Јелена Грујчић из Хуманитарне организације "Срби за Србе" рекла је новинарима да ће они од прикупљеног новца помоћи четири породице са подручја Балкана.

Грујчићева је навела да је ова хуманитарна организација у Херцеговини, када је ријеч о већим пројектима, изградила три куће, а тренутно је у току градња куће за породицу Бјелица у Требињу.

Улаз на пројекцију филма био је слободан, али су посјетиоци могли да у постављене донаторске кутије на улазу у Културни центар оставе добровољни прилог.

Филм "Љубав твоја и непослушност моја" приказиваће се у више од 200 градова широм свијета, након српских и осталих православних земаља, па све до земаља западне Европе, Канаде, САД и Аустралије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана