Prikazan film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“

Srna
Prikazan film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“

TREBINjE - U Kulturnom centru u Trebinju večeras je prikazan igrano-dokumentarni film "Ljubav tvoja i neposlušnost moja" Podgoričanina Luke Đurapčevića o pokajničkom putu mladića koji je pripadnost navijačkim grupama i taj način života zamijenio liturgijom.

Đurapčević je rekao novinarima da su glavni fokus i ciljana grupa ljudi koji su pripadnici navijačkih grupa, ali u filmu se može pronaći čovjek iz bilo koje sfere života.

On je objasnio da je bio navijač i da je nekoliko godina živio u Kanadi gd‌je je radio u noćnim klubovima i bio tjelohranitelj jednoj kanadskoj porodici, te da je spoznao određene negativne aspekte takvog načina života.

"Napravljena je paralela između ulice, noćnog života i navijačkih tribina, života na Zapadu kojeg mnogi idealizuju i, sa druge strane, liturgijskog života u zajednici sa Hristom kao krajnjeg cilja svakog čovjeka", rekao je Đurapčević.

On je ukazao da je želio da svojim primjerom pomogne onima koji su na životnoj raskrsnici da promijene svoj život.

Đurapčević je dodao da je u dogovoru i saradnji sa Humanitarnom organizacijom "Srbi za Srbe" odlučio da pomogne višečlanim porodicama i Humanitarnim omladinskim klubom "Mladi za Kosmet" manastirima na Kosovu i Metohiji.

Jelena Grujčić iz Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" rekla je novinarima da će oni od prikupljenog novca pomoći četiri porodice sa područja Balkana.

Grujčićeva je navela da je ova humanitarna organizacija u Hercegovini, kada je riječ o većim projektima, izgradila tri kuće, a trenutno je u toku gradnja kuće za porodicu Bjelica u Trebinju.

Ulaz na projekciju filma bio je slobodan, ali su posjetioci mogli da u postavljene donatorske kutije na ulazu u Kulturni centar ostave dobrovoljni prilog.

Film "Ljubav tvoja i neposlušnost moja" prikazivaće se u više od 200 gradova širom svijeta, nakon srpskih i ostalih pravoslavnih zemalja, pa sve do zemalja zapadne Evrope, Kanade, SAD i Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana