Promocija knjige "Kondorov slet" Ernesta Bučinskog : Satirična zbirka stihova pred publikom

Agencije
Promocija knjige "Kondorov slet" Ernesta Bučinskog : Satirična zbirka stihova pred publikom

BANjALUKA - Knjiga "Kondorov slet" novinara, pisca i muzičara Ernesta Bučinskog biće promovisana u banjalučkom klubu "Groove" sutra od 19.30 časova.

Specijalni gost na promociji je gitarista i kompozitor Duško Šobat. "Kondorov slet" je treća knjiga Bučinskog, a prije ovog izdanja objavio je zbirku aforizama "Žuta minuta" i zbirku poezije "Sarkofag od papira". Izdavač satirične stihozbirke "Kondorov slet" je izdavačka kuća "Besjeda" iz Banjaluke.

Recenzenti ovog izdanja su književnici i satiričari Miladin Berić i Dinko Osmančević.

Bučinski je kazao da je knjigu "Kondorov slet" stvarao preko 20 godina, a neke od pjesama koje se nalaze u zbirci do sada su objavljivane u pojedinim domaćim i regionalnim internet i štampanim medijima.

- U zbirci je 66 satiričnih i šaljivih pjesama i trebalo mi je par mjeseci da ih izdvojim, uobličim i svrstam u neki smisleni tok. U laptopu imam folder sa satiričnim spisima i tu je preko 200 zanimljivih satiričnih pjesama koje su spremne za objavljivanje. Ipak, neke su ovaj put morale otpasti, što ne znači da se neće naći u nekoj budućoj zbirci pjesama - objasnio je Bučinski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana