Изложба Жарка Алексића у КЦ “Семберија”: Испитивање свијести и вјештачке интелигенције

И. Б.
Изложба Жарка Алексића у КЦ “Семберија”: Испитивање свијести и вјештачке интелигенције

БИЈЕЉИНА - Изложба “Функција доделе вредности” Жарка Алексића биће отворена вечерас од 19 часова у галерији Центра за културу “Семберија” у Бијељини.

Жарко Алексић ради у више медија који интегришу искуство, фотографију, видео, инсталацију и перформативност - све то се односи на његово интересовање за искуство као синтезу модернистичких техника колажа и монтаже. Ово тематско истраживање је и предмет докторског студија о свијести као умјетничком медију.

- Његова постдисциплинарна уметничка пракса заснива се на испитивању свести, менталне обраде и вештачке интелигенције: у вези са друштвено-политичким питањима когнитивног капитализма и стицања знања, образовања, као и разраду обраде података као што су биомаркери и корелациони подаци прикупљени од научних мерних уређаја и прикупљања друштвених медија - саопштено је из КЦ “Семберија”.

Алексић је добитник награде “Димитрије Башичевић Мангелос” за 2020. Завршио је студије филозофије у Београду, а дипломирао је у класи за умјетност и фотографију на Академији лепих уметности у Бечу. Тренутно је студент на докторским студијама на истој академији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана