Вања Мишић и Сања Чолић Зелић наступиле у Банском двору: Музичка магија за деценију рада

Миланка Митрић
Foto: Б. Брезо

БАЊАЛУКА - Арт двориште Банског двора једно је од мјеста у Бањалуци у којем настају неки од најљепших наступа на отвореном, као створено за неке лагане и лијепе тонове, усклађене баш с топлим љетним данима.

Љетна сезона догађаја у Арт дворишту Банског двора отворена је у синоћ, наступом Вање Мишић и Сање Чолић Зелић, које су обиљежиле деценију заједничког музицирања.

Публика је имала прилику да ужива у познатим свјетским и домаћим хитовима пјевачица Адел, Ејми Вајнхаус, састава „Индекси“, „Идоли“, али и у ауторским нумерама. Такође, присутни су имали прилику и да чују нову пјесму Вање Мишић која ће ускоро бити представљена јавности.

Њих двије нису обиљежиле само десет година заједничког рада, него и десет година стварања музичке магије, уз много љубави и енергије која их спаја заједно на њиховом музичком путу.

- Имале смо већу одговорност пред публиком баш због тога што овим концертом обиљежавамо деценију заједничког рада. У мојој глави овај број година и даље звучи невјероватно  обзиром да ја имам 28 година, али на вријеме сам почела са свиркама. Сања и ја много тога учимо једна од друге и то је процес који није коначан и мислим да управо из тог разлога настаје магија када смо заједно на сцени - казала је Вања Мишић.

Она је додала са се истински добро разумију без ријечи - музика је све што је битно.

- Иако смо заиста свирала у различитим саставима и још увијек учествујемо у неким пројектима, али просто када смо нас двије  заједно све функционише на најбољи могући начин, без обриза на тај јаз у годинама, различите личне музичке префернеције, када музика почне све буде како треба - рекла је Мишићева.

Пијанисткиња Сања Чолић Зелић рекла је да пјесме које изводе бирају тако што Мишићева предложи композиције које ће да пјева.

- Обично пјевачима пустим да они одлуче шта ћемо свирати, јер они имају оно своје унутрашње зашто их је пјесма привукла. Мој посао је да стално смишљам како да ту пјесму „покварим“ у смислу да је урадимо да то буде наша обрада, врло често то буде ники џез или реге ритам - изјавила је она и додала да им је изузетна част што је баш њиховим наступом почела нова сезона културних догађаја у Арт дворишту.

Поводом почетка нове сезоне, директор Банског двора Младен Матовић објаснио је да је посебан осјећај поново видјети Арт двориште испуњено до посљедњег мјеста.

- Нисмо могли на љепши начин да озваничимо почетак пете узастопне сезоне љетних културних дешавања Банског двора. Показало се да су простори Арт дворишта и Арт терасе, који су отворени у претходних неколико година, у потпуности оправдали наша очекивања и Бањалуци дали  један нови и препознатљив програмски садржај током љета, када је већина установа праву паузу у свом раду. И овог љета смо припремили квалитетан и  разноврстан културни  програм и очекујемо, као и претходних година, велико интересовање публике и још једну успјешну сезону - казао је Матовић.

Због великог интересовања публике, концерт ове двије музичарке биће одржан и вечерас, у Арт дворишту у 21 час.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана