Vanja Mišić i Sanja Čolić Zelić nastupile u Banskom dvoru: Muzička magija za deceniju rada

Milanka Mitrić
Foto: B. Brezo

BANjALUKA - Art dvorište Banskog dvora jedno je od mjesta u Banjaluci u kojem nastaju neki od najljepših nastupa na otvorenom, kao stvoreno za neke lagane i lijepe tonove, usklađene baš s toplim ljetnim danima.

Ljetna sezona događaja u Art dvorištu Banskog dvora otvorena je u sinoć, nastupom Vanje Mišić i Sanje Čolić Zelić, koje su obilježile deceniju zajedničkog muziciranja.

Publika je imala priliku da uživa u poznatim svjetskim i domaćim hitovima pjevačica Adel, Ejmi Vajnhaus, sastava „Indeksi“, „Idoli“, ali i u autorskim numerama. Takođe, prisutni su imali priliku i da čuju novu pjesmu Vanje Mišić koja će uskoro biti predstavljena javnosti.

Njih dvije nisu obilježile samo deset godina zajedničkog rada, nego i deset godina stvaranja muzičke magije, uz mnogo ljubavi i energije koja ih spaja zajedno na njihovom muzičkom putu.

- Imale smo veću odgovornost pred publikom baš zbog toga što ovim koncertom obilježavamo deceniju zajedničkog rada. U mojoj glavi ovaj broj godina i dalje zvuči nevjerovatno  obzirom da ja imam 28 godina, ali na vrijeme sam počela sa svirkama. Sanja i ja mnogo toga učimo jedna od druge i to je proces koji nije konačan i mislim da upravo iz tog razloga nastaje magija kada smo zajedno na sceni - kazala je Vanja Mišić.

Ona je dodala sa se istinski dobro razumiju bez riječi - muzika je sve što je bitno.

- Iako smo zaista svirala u različitim sastavima i još uvijek učestvujemo u nekim projektima, ali prosto kada smo nas dvije  zajedno sve funkcioniše na najbolji mogući način, bez obriza na taj jaz u godinama, različite lične muzičke prefernecije, kada muzika počne sve bude kako treba - rekla je Mišićeva.

Pijanistkinja Sanja Čolić Zelić rekla je da pjesme koje izvode biraju tako što Mišićeva predloži kompozicije koje će da pjeva.

- Obično pjevačima pustim da oni odluče šta ćemo svirati, jer oni imaju ono svoje unutrašnje zašto ih je pjesma privukla. Moj posao je da stalno smišljam kako da tu pjesmu „pokvarim“ u smislu da je uradimo da to bude naša obrada, vrlo često to bude niki džez ili rege ritam - izjavila je ona i dodala da im je izuzetna čast što je baš njihovim nastupom počela nova sezona kulturnih događaja u Art dvorištu.

Povodom početka nove sezone, direktor Banskog dvora Mladen Matović objasnio je da je poseban osjećaj ponovo vidjeti Art dvorište ispunjeno do posljednjeg mjesta.

- Nismo mogli na ljepši način da ozvaničimo početak pete uzastopne sezone ljetnih kulturnih dešavanja Banskog dvora. Pokazalo se da su prostori Art dvorišta i Art terase, koji su otvoreni u prethodnih nekoliko godina, u potpunosti opravdali naša očekivanja i Banjaluci dali  jedan novi i prepoznatljiv programski sadržaj tokom ljeta, kada je većina ustanova pravu pauzu u svom radu. I ovog ljeta smo pripremili kvalitetan i  raznovrstan kulturni  program i očekujemo, kao i prethodnih godina, veliko interesovanje publike i još jednu uspješnu sezonu - kazao je Matović.

Zbog velikog interesovanja publike, koncert ove dvije muzičarke biće održan i večeras, u Art dvorištu u 21 čas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana