Студенти показали висок умјетнички домет

Александра Маџар
Студенти показали висок умјетнички домет

Бањалука - Сваки употребљив простор у кругу бањалучке Академије умјетности до 5. јула претворен је у изложбени, гдје посјетиоци имају прилику да се упознају са сликама, графикама, цртежима, мозаицима, иконама, фотографијама, радовима из области графичког дизајна и интермедијалне умјетности који су обогатили 16. годишњу изложбу радова студената.

Отварање поставке у сриједу увече протекло је уз додјелу награда најбољима, а декан Академије умјетности Санда Додик истакла је да је поносна на студенте и професоре јер су показали висок ниво професионалности.

- Ова изложба је веома значајна за Академију, студенте, али и за јавност јер представља пресјек радова на којима су студенти радили у протеклом периоду. Заиста смо поносни јер су студенти показали висок степен креативности и умјетнички домет - нагласила је Додикова.

Посебну пажњу ове вечери посветили су и првој генерацији студената графичког дизајна. На оригиналан начин, један базен облијепили су плакатима на којима су радили студенти са тог смјера.

Умјетнички савјет Галерије УДАС додијелио је награду најбољем студенту са смјера графика Милошу Вучену и награду најбољем студенту са смјера сликарство Емини Ханџић.

Награде Музеја "Козара" из Приједора за радове из области графике добили су Тамара Бојић и Дајана Јекић.

Лијеп поклон "стигао" је и из приједорске Галерије "96", гдје ће се студенти Бранкица Тепић, Ранко Брајић и Медина Фазлић представити самосталном изложбом.

Признање из агенције "Акваријус" за најбољи рад из области графичког дизајна додијељено је Нини Нинковићу,

Награда Академије умјетности за графику припала је Бранкици Тепић, а најбољи рад реализован у техници дубоке штампе је дјело Милоша Вучена.

Академија је наградила и Ранка Брајића за најбољи рад реализован у техници високе штампе. Комисија Катедре за сликарство издвојила је Мају Томић и Милана Косановића у селекцији најбољих студија-цртежа, док су Мирјана Прерадовић, Ивана Комленић и Милена Ивић добиле награду за студију-слику.

Најбоље фотографије направила је Вања Милошевић, најбољи вечерњи акт Милица Кнежевић, а најбољи мозаик Зоран Стојановић и Милица Кнежевић. Награда за сликарство додијељена је Споменку Ђекићу, а признање за рад из предмета интермедијална умјетност Весни Мајсторовић.

Најбољи на завршној години

Музеј савремене умјетности Републике Српске и ове године додијелио је Награду за најбољи рад на завршној години првог циклуса студија из области ликовних умјетности. Комисија Музеја савремене умјетности РС наградила је Ану Васић, Јелену Вучић и Весну Мајсторовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана