Стрип серијал “Последњи ронин” комплетиран на српском језику: Нинџа корњача на путу освете

Бранислав Предојевић
Стрип серијал “Последњи ронин” комплетиран на српском језику: Нинџа корњача на путу освете

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Голконда” издала је епски завршетак спектакуларног мини-серијала “Младе мутант нинџа корњаче: Последњи ронин”, неколико дана након свјетске премијере.

Албум број два, заједно са албумом “Последњи ронин 1” издатим током прошле године, комплетира причу о посљедњој преживјелој корњачи из легендарне четворке настале из маште оригиналних креатора ТМНТ универзума Кевина Истмана и Питера Лерда.

Динамична Истманова идеја, мајсторске оловке цртача Бена Бишопа, Есауа и Исака Ескорзе и узбудљива сторија пуна изненађења написана од стране дугогодишњег сценаристе Тома Валца, заједно творе једну од најупечатљивијих прича које ћете икада прочитати у вези овог стрип серијала.

- Нема мира, злокобно одјекују речи из Сплинтеровог дневника, док се Микеланђело, једини преживјели из дружине Нинџа корњача, присјећа како је сазнао за смрт своје браће и мудрог учитеља. Мајки, Ејприл и Кејси Мари крећу у одсудну битку против страшног Орокуа Хиротоа, Сјекачевог унука и његовог клана Стопала: Да ли ће посљедњи ронин успјети да освети своју породицу, или ће крв наших хероја потећи разрушеним улицама Њујорка? - пише у најави приче.

Сценариста Том Валц истакао је да је прича развијана скоро три деценије, прије него што је стигла пред публику.

- Ронин је настајао око 30 година, док сам ја укључен неких десет година у његовом стварању. Током 2011. године почео сам писати главну ТМНТ серију са Кевином Истманом и када смо стигли до броја 100, хтјели смо да направимо раскрсницу са неком великом причом. Кевин, који себе назива гомилачем, али ја га зовем главни архивар, никада ништа не баца. Извукао је овај стари обрис за причу под именом “Посљедњи ронин” на којој су он и Питер Лард радили 1987. као посљедњу причу о корњачама коју би могли испричати - рекао је он.

Додаје да се у текст заљубио на прво читање.

- Погледао сам текст и одмах сам се заљубио у њега. Био је велики прелијепи обрис мрачних Нострадамусових предвиђања за будућност пуну акције, злокобне технологије и прљавих завјера. Контактирали смо с Питером, питали га да ли би учествовао у преузимању ове идеје и њене адаптације за “Ронина”. Он је био за то, остало је била историја - рекао је Валц.

Први албум садржи епизоде “Да сам барем умро”, “Први који је пао” и “Бори се или бежи”, док други албум, чине епизоде “Крв у снегу” и “Последњи ронин”, које су у америчком оригиналу излазиле од 2020. до ове године.

Инспирација

По ријечима Валца највећа инспирација за цијелу ауторску екипу овог серијала је био рад Френка Милера на Бетмен стриповима

- Стрип “Повратак Мрачног витеза” Френка Милера несумњиво је највише утицао на нас. Хтјели смо да ова прича буде у том стилу, да буде нешто за све фанове корњача, без обзира да ли им се свиђају цртани филмови Фреда Волфа, наш стрип серијали или шта год да их је увело у тај свијет. Знате ко су корњаче, знате ко је мајстор Сплинтер, имате идеју ко је клан Стопала. Изазов је био испричати причу која је била свеобухватна - јасан је Валц

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана