Стипендије за српске богослове у учењу грчког језика

Срна
Foto: Скриншот

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије примио је данас у Патријаршији у Београду представнике Хеленског привредног удружења Србије који су га упознали о својој жељи да стипендијама помогну студенте Православног богословског факултета Универзитета у Београду у учењу грчког језика.

Представници овог удружења исказали су жељу да учествују у обнови манастира Светог архангела Гаврила у Земуну у којем се на богослужењима заједно са српским вјерницима сабирају и припадници бројне београдске грчке заједнице предвођене свештеником Панајотисом Каратасиосом, саопштено је на сајту Српске православне цркве (СПЦ).

Патријарх Порфирије је захвалио гостима на томе што јачају братске односе српског и грчког народа и у најбољем свјетлу свједоче подвиг милосрђа, како према српским студентима, тако и према свим становницима Земуна чији знаменити Градски парк краси манастир Светог архангела Михаила.

Делегацију утицајног грчког удружења чинили су предсједник Управног одбора компаније "Чипита" (Chipita) Стилијанос Закоф, потпредсједник Управног одбора хотела "Јуниор" Копаоник Николаос Слиоусаренко и члан Управног одбора "Еуробанк" Вук Дапчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана