Stipendije za srpske bogoslove u učenju grčkog jezika

Srna
Foto: Skrinšot

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije primio je danas u Patrijaršiji u Beogradu predstavnike Helenskog privrednog udruženja Srbije koji su ga upoznali o svojoj želji da stipendijama pomognu studente Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u učenju grčkog jezika.

Predstavnici ovog udruženja iskazali su želju da učestvuju u obnovi manastira Svetog arhangela Gavrila u Zemunu u kojem se na bogosluženjima zajedno sa srpskim vjernicima sabiraju i pripadnici brojne beogradske grčke zajednice predvođene sveštenikom Panajotisom Karatasiosom, saopšteno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Patrijarh Porfirije je zahvalio gostima na tome što jačaju bratske odnose srpskog i grčkog naroda i u najboljem svjetlu svjedoče podvig milosrđa, kako prema srpskim studentima, tako i prema svim stanovnicima Zemuna čiji znameniti Gradski park krasi manastir Svetog arhangela Mihaila.

Delegaciju uticajnog grčkog udruženja činili su predsjednik Upravnog odbora kompanije "Čipita" (Chipita) Stilijanos Zakof, potpredsjednik Upravnog odbora hotela "Junior" Kopaonik Nikolaos Sliousarenko i član Upravnog odbora "Eurobank" Vuk Dapčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana